Το μετά θάνατον ταξίδι ενός 20χρονου -Η τέφρα του έχει σκορπιστεί σε 100 χώρες [εικόνες]

Ηταν ένας νέος που του άρεσαν τα ταξίδια και η περιπέτεια. Στα 20 του όμως, έβαλε ο ίδιος τέλος στη ζωή του. Παρά τη θλίψη της, η μητέρα του βρήκε τη δύναμη να πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη επιθυμία του παιδιού της. Και το «έστειλε» σε ένα μετά θάνατον ταξίδι.

Πριν από ένα χρόνο, η Χέιλι Τομέι στράφηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ζήτησε από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να σκορπίσουν την τέφρα του γιου της. Σήμερα, οι στάχτες του Σι Τζέι Τομέι βρίσκονται σε περισσότερες από 100 χώρες, ενώ έχει φτάσει ακόμη και στο διάστημα.

«Σκέφτηκα ότι η τέφρα του θα μείνει σε ένα δοχείο για πάντα. Δεν είχε την ευκαιρία να δει τον κόσμο και ήθελα να δώσω στον Σι Τζέι κάτι που δεν μπόρεσε να ζήσει», εξήγησε η μητέρα του, μιλώντας στο BBC. Αφού το συζήτησε με τον σύζυγό της, δημιούργησε μία σελίδα στο Facebook, ρωτώντας αν κάποιος θα ήθελε να σκορπίσει μία μικρή ποσότητα από την τέφρα του Σι Τζέι, όπου θα ήθελε.

Στην αρχή, δεν ανταποκρίθηκαν πολλοί. Στη συνέχεια όμως, ολοένα και περισσότεροι έρχονταν σε επαφή μαζί της. Τον τελευταίο χρόνο εμφανίστηκαν πάνω από 9.000 εθελοντές που προσφέρθηκαν να πάρουν την τέφρα του Σι Τζέι σε κάποιο ταξίδι τους, σε σημείο η Χέιλι Τομέι να έχει πλέον και την ευχέρεια της επιλογής.

Η τέφρα του Σι Τζέι στο Μάτσου Πίτσου, στο Περού

Σε μία φυτεία τσαγιού στην Ινδία

Διαλέγει ανθρώπους που πηγαίνουν σε μοναδικά μέρη ή κάπου που δεν έχει σκορπιστεί ήδη τέφρα του γιου της. Οταν κάποιος έρχεται σε επαφή μαζί της και συμφωνούν, η Χέιλι βάζει μία μικρή ποσότητα της τέφρας σε μία σακούλα και την ταχυδρομεί, μαζί με μία επιστολή και μία φωτογραφία του γιου της.

«Τους ζητάω να του πουν ότι τον αγαπούσαμε και να του πουν ότι του ζητάω συγνώμη γιατί νιώθω ότι τον απογοήτευσα», εξηγεί η γυναίκα.

Σκορπώντας την τέφρα του Σι Τζέι σε πτώση με αλεξίπτωτο, στην Αριζόνα

Σε αμμόλοφους στη Ναμίμπια

Από αερόστατο, στην Καππαδοκία

Οσοι πραγματοποιούν την αποστολή τους, βγάζουν μία φωτογραφία και τη στέλνουν στην Χέιλι Τομέι, μαζί με λίγα λόγια για το μέρος στο οποίο σκόρπισαν την τέφρα. Η σελίδα της στο Facebook πλέον έχει γεμίσει με μέρη από όλο τον κόσμο.

Στο Ζουγκπίτζε το ψηλότερο βουνό στη Γερμανία

Στο βυθό, στη Δομινικανή Δημοκρατία

Αυτό δεν σημαίνει ότι όλα κυλούν ρόδινα με το πλάνο. Κάποιοι φάκελοι καταλήγουν κατεστραμμένοι στους παραλήπτες, ενώ κάποιοι από αυτούς έχουν επιστρέψει την τέφρα στη μητέρα, καθώς άλλαξαν γνώμη. Κάτι που, όπως λέει εκείνη, είναι το πιο δύσκολο για εκείνη.

Στην Αυστραλία

Στην Κίνα

Ενα μέλος της ομάδας των ΗΠΑ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες σκορπά την τέφρα του Σι Τζέι στο Σότσι

Το «ταξίδι» του 20χρονου δεν έχει περιοριστεί στη Γη. Η τέφρα του ήταν στο φορτίο πυραύλου που εκτοξεύθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Πάντως η οικογένεια σκοπεύει να κρατήσει μία μικρή ποσότητα από την τέφρα του Σι Τζέι στο σπίτι του, ενώ ένα μέρος της έχει τοποθετηθεί ήδη σε ένα μενταγιόν που φορά η μητέρα του.

Η Χέιλι Τομέι και ο γιος της

Ο Σι Τζέι Τομέι

Ο μεγαλύτερος φόβος της ήταν πως ο γιος της θα ξεχαστεί. Αλλά με περισσότερους από 18.000 followers στη σελίδα που έφτιαξε στο Facebook και τις προσφορές από εθελοντές που συνεχίζουν να καταφθάνουν, η μνήμη του μένει ζωντανή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις τέφρα Σι Τζέι Τομέι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ