Αθανασίου: Πλειστηριασμοί ακινήτων με αντικειμενικές και όχι εμπορικές αξίες - iefimerida.gr

Αθανασίου: Πλειστηριασμοί ακινήτων με αντικειμενικές και όχι εμπορικές αξίες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πάγια πλέον θέση της κυβέρνησης πως οι πλειστηριασμοί ακινήτων και το 2015 θα γίνουν με βάση τις αντικειμενικές και όχι τις εμπορικές αξίες επανέλαβε το απόγευμα της Δευτέρας από τη Βουλή ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε εξαιτίας διάταξης που προέβλεπε ότι τιμή εκκίνησης στους πλειστηριασμούς δεν θα ήταν οι αντικειμενικές αλλά οι πολύ χαμηλότερες εμπορικές με αποτέλεσμα να κυριαρχήσει ο φόβος ότι πολλοί ιδιοκτήτες θα έχαναν τα ακίνητά τους για ένα κομμάτι ψωμί, ο κ. Αθανασίου απάντησε σήμερα στη Βουλή σε σχετική ερώτηση ξεκαθαρίζοντας πως σίγουρα για το 2015 τέτοιο θέμα δεν υφίσταται.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι ο ορισμός της εμπορικής αξίας δεν μπορεί να γίνεται αυθαίρετα και γι'αυτό έχει αποφασιστεί η σύσταση ενός μηχανισμού ο οποίος θα στηρίζεται σε σταθερά, επιστημονικώς αποδεκτά και αδιάβλητα κριτήρια υπολογισμού, ώστε με βάση αυτό να ορίζονται με σαφήνεια και ορθότητα οι εμπορικές αξίες των ακινήτων. όπως είπε ο κ. Αθανασίου ο μηχανισμός θα συσταθεί εντός του 2015 , πρακτικά ωστόσο αυτό σημαίνει ότι και το 2015 οι πλειστηριασμοί δεν θα γίνουν με εμπορικές αξίες αλλά με τις αντικειμενικές, ενώ οι πλειστηριασμοί με βάση τις εμπορικές - η κυβέρνηση θεωρεί αυτό ως το καλύτερο σύστημα- προσδιορίζεται χρονικά για το 2016 και έπειτα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ