Οι Τούρκοι δεν ανακάλυψαν μόνο την Αμερική -Λένε ότι είναι οι πρώτοι που κατάλαβαν ότι η Γη δεν είναι επίπεδη - iefimerida.gr

Οι Τούρκοι δεν ανακάλυψαν μόνο την Αμερική -Λένε ότι είναι οι πρώτοι που κατάλαβαν ότι η Γη δεν είναι επίπεδη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ιστορία από την αρχή έχουν βαλθεί να γράψουν οι Τούρκοι, απονέμοντας στους εαυτούς τους τα εύσημα για κάθε σημαντική ανακάλυψη. Πρόσφατα, ο Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν ο Χριστόφορος Κολόμβος εκείνος που ανακάλυψε την Αμερική, αλλά οι μουσουλμάνοι. Το πράγμα όμως δεν σταμάτησε εκεί.

Σειρά πήρε ο υπουργός Επιστημών της γειτονικής χώρας, ο οποίος δήλωσε ότι οι μουσουλμάνοι είχαν... προλάβει τον Γαλιλαίο και ήταν οι πρώτοι που διαπίστωσαν ότι η Γη είναι σφαιρική. Μιλώντας σε μία δεξίωση, ο Φίκρι Ισίκ αναφέρθηκε στη διαχρονική συνεισφορά του ισλαμικού κόσμου στην επιστήμη. «Περίπου 700-800 χρόνια πριν από τον Γαλιλαίο, 71 μουσουλμάνοι επιστήμονες υπό τον αλ-Κουρίζμι αποκάλυψαν ότι η Γη είναι σφαιρική», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός, προσθέτοντας ότι ένα αντίγραφο του σχετικού αυθεντικού εγγράφου εκτίθεται αυτή τη στιγμή στο Μουσείο Ισλαμικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, στην Κωνσταντινούπολη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ