Νέες διαβεβαιώσεις Βενιζέλου: Δεν θα θιγούν μισθοί/συντάξεις - Καθυστερεί η συμφωνία επειδή αντιστεκόμαστε - iefimerida.gr

Νέες διαβεβαιώσεις Βενιζέλου: Δεν θα θιγούν μισθοί/συντάξεις - Καθυστερεί η συμφωνία επειδή αντιστεκόμαστε

Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέες διαβεβαιώσεις ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ενδώσει σε νέα δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας, ούτε θα θιγούν μισθοί και συντάξεις έδωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, την ώρα που η κυβέρνηση αναμένει με αγωνία τις απαντήσεις της Τρόικα στο e-mail με τις θέσεις για την τελικά διαπραγμάτευση.

Από το βήμα του συνεδρίου του Ελληνο- Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με θέμα «Η ώρα της ελληνικής οικονομίας», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διεμήνυσε ότι «η χώρα δεν πρέπει και δεν θα ξεναεμπλακεί σε δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας, δεν θα θιγούν τα εισοδήματα, οι μισθοί και οι συντάξεις». Ως προς το ασφαλιστικό, είπε πως «η νομοθεσία που εφαρμόζεται χρειάζεται ελάχιστες προσθήκες ή βελτιώσεις».

Ενώ επετέθη εναντίον όσοι επιδιώκουν να καλλιεργήσουν «ένα κλίμα πανικού» το οποίο χαρακτήρισε ως «παντελώς αβάσιμο και δεν σχετίζεται με τη φιλοσοφία της διαπραγμάτευσης που διεξάγεται».

Μάλιστα, απέδωσε την καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις στο ότι η κυβέρνηση ασκεί σθεναρή στάση:

«Ακριβώς επειδή δεν πρόκειται να ενδώσουμε σε μέτρα που λειτουργούν κατά τρόπο ενοχλητικό ή βλαπτικό για τις προοπτικές της πραγματικής οικονομίας και ιδίως για την κοινωνία, δεν έχουμε συμφωνήσει και παρατείνεται η διαπραγμάτευση» υποστήριξε.

Πρόσθεσε δε, ότι «η διαπραγμάτευση παρατείνεται γιατί θέλουμε ένα καθαρό συμφωνημένο πλαίσιο και για τον τρόπο που λήγει το πρόγραμμα αλλά και για αυτό που θα υπάρχει ως θώρακας προστασίας της χώρας μετά την 1η Ιανουαρίου».

Ο Ευ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «βρισκόμαστε ένα ακριβώς βήμα πριν από την ολοκλήρωση μιας πολύ σκληρής, επίπονης διπλής διαπραγμάτευσης» για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και την αλλαγή σελίδας, τη νέα κατάσταση για τη χώρα.

Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα, επανέλαβε ότι στόχος της κυβέρνησης,είναι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες το ταχύτερο δυνατό, μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του Eurogoup ή μέχρι να εμφανιστούν οποιεσδήποτε ανάγκες. «Σε κάθε περίπτωση, αυτό θα έχει ολοκληρωθεί πριν την έναρξη διαδικασίας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας» επανέλαβε.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι «ποτέ δεν ζητήσαμε μία έξοδο χωρίς προϋποθέσεις» καθώς «κριτήριό μας είναι σε κάθε περίπτωση το ύψος των επιτοκίων και το κόστους του δανεισμού. Μας ενδιαφέρει, συνεπώς, πάρα πολύ από την άποψη αυτή και η στάση του ιδιωτικού τομέα, η στάση των αγορών, η στάση των οίκων αξιολόγησης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ