Την απειλούσαν ότι θα τη βιάσουν και αυτή τους «κάρφωσε» στις μανάδες τους [εικόνες] - iefimerida.gr

Την απειλούσαν ότι θα τη βιάσουν και αυτή τους «κάρφωσε» στις μανάδες τους [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η 21χρονη Αυστραλή κριτικός video games εδώ και καιρό έρχεται αντιμέτωπη μέσω διαδικτύου με απειλές νεαρών αγοριών που στην ουσία της κοινοποιούσαν την πρόθεσή τους να τη βιάσουν.

Στην αρχή, η Alanah Pearce δεν έδινε σημασία και τους συμπεριφερόταν όπως σε ένα κοινό «troll» του διαδικτύου. Ωστόσο, πλέον, το θέμα αφενός είχε λάβει μεγάλες διαστάσεις, αφετέρου εγείρετο θέμα αυτοεκτίμησης και αυτοσεβασμού και για αυτό τον λόγο αποφάσισε να δώσει ένα τέλος.

Ετσι, η 21χρονη δημοσιογράφος που συνήθως βλέπει video games και ασκεί τη σχετική κριτική σε τοπικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς του Μπρίσμπαν, στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, αλλά και μέσω του δικού της καναλιού στο Youtube, έβαλε τα... μεγάλα μέσα για να σταματήσει τις άνευ λόγου και αιτίας απειλές εναντίον της. Και όταν λέμε μεγάλα μέσα, εννοούμε τις μανάδες των επίδοξων... βιαστών.

Η ίδια μέσω ενός tweet το Σάββατο ανακοίνωσε: «Κάποιες φορές νεαρά αγόρια μου στέλνουν στο Facebook απειλές πως θα με βιάσουν, έτσι ξεκίνησα να το λέω στις μανάδες τους». Την ανάρτηση τη συνόδευσε και από αντίστοιχες φωτογραφίες των μηνυμάτων που είχε ανταλλάξει.

Συγκεκριμένα, η Pearce που επικοινώνησε με τη μητέρα ενός εκ των αγοριών αυτών μέσω Facebook, της έγραψε: «Γεια σου Άννα, δεν σε κέρω, αλλά αναρωτιέμαι αν ο ..... είναι ο γιος σου. Δεν του έχω ποτέ μιλήσει στο παρελθόν, ωστόσο σήμερα μου έστειλε ένα μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook, για το οποίο αναρωτιόμουν αν θα σε ενδιέφερε να το συζητήσεις μαζί του: Θα σε βιάσω αν σε δω μ@@@ι».

Η μητέρα απάντησε: «Θεέ μου, το σκατόπαιδο. Λυπάμαι πάρα πολύ. Θα του μιλήσω!».

Την απειλούσαν ότι θα τη βιάσουν και αυτή τους «κάρφωσε» στις μανάδες τους [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Το tweet της Pearce κοινοποιήθηκε (retweet) περισσότερες από 36.000 φορές.

«Πριν από λίγο καιρό, συνειδητοποίησα ότι πολύς κόσμος που με παρενοχλεί μέσω μηνυμάτων ή μου γράφει συνεχώς σχόλια με σεξουαλικό περιεχόμενο στο ίντερνετ δεν είναι ενήλικες» είπε η 21χρονη στον Guardian. «Αποδεικνύεται ότι πρόκειται κυρίως για νεαρά αγόρια και το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρουν να κάνουν κάτι άλλο, έτσι απαντώντας σε αυτούς λογικά δεν λυνόταν το πρόβλημα. Ετσι, φτάσαμε στο σημείο που τα σχόλιά τους με έκαναν να νιώθω πολύ άβολα» πρόσθεσε η νεαρή Αυστραλή.

Στη συνέχεια, έψαξε τα προσωπικά τους προφίλ. Το να βρει τις μητέρες τους από τις επαφές τους ήταν το μόνο εύκολο υποστήριξε κι έτσι έχει ήδη στείλει τα αντίστοιχα μηνύματα σε τέσσερις μητέρες, αλλά μέχρι στιγμής έχει λάβει μόνο μία απάντηση.

Την απειλούσαν ότι θα τη βιάσουν και αυτή τους «κάρφωσε» στις μανάδες τους [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Την απειλούσαν ότι θα τη βιάσουν και αυτή τους «κάρφωσε» στις μανάδες τους [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Την απειλούσαν ότι θα τη βιάσουν και αυτή τους «κάρφωσε» στις μανάδες τους [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ