Το «σκοτεινό δίκτυο» εισέβαλε και στην Ελλάδα: Παιδική πορνογραφία, συμβόλαια θανάτου και διακίνηση παράνομων ουσιών - iefimerida.gr

Το «σκοτεινό δίκτυο» εισέβαλε και στην Ελλάδα: Παιδική πορνογραφία, συμβόλαια θανάτου και διακίνηση παράνομων ουσιών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γεννήθηκε τη δεκαετία '90 από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, ως ένας παράληλλος διαδικτυακός κόσμος, αθέατος από τους πολλούς χρήστες. Γρήγορα, όμως, έγινε το άντρο των λογής παρανόμων. Τώρα χτυπάει και την πόρτα της Ελλάδας.

Η σύλληψη δύο ανδρών στην Αχαία δείχνει πως το Darknet μπήκε για τα καλά στην Ελλάδα. Άλλωστε αυτές ήταν οι πρώτες συλλήψεις που έγιναν στη χώρα μας για δραστηριότητες που περιλαμβάνονταν στο «σκοτεινό δίκτυο».

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έπειτα από κοινή επιχείρηση του FBI, της Europol και βέβαια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίστηκαν στην Πάτρα, δυο άνδρες ηλικίας 33 και 35 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι είχαν ανοίξει λογαριασμό στο "Darknet", δηλαδή στο "ανώνυμο διαδίκτυο" και διακινούσαν υλικό παιδική πορνογραφίας, κυρίως με κακοποιήσεις ανηλίκων ακόμα και βρεφών.

Ο εντοπισμός των δυο Πατρινών, έγινε έπειτα από μεγάλη επιχείρηση που έχει εξαπολύσει εδώ και μήνες το FBI, σε συνεργασία με την Europol στο "ανώνυμο" η σκοτεινό" διαδίκτυο, για την διερεύνηση "συμβολαίων θανάτου" της Αμερικάνικης Μαφίας, σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Διερευνώντας λοιπόν αυτή την υπόθεση οι δυο υπηρεσίες, "έπεσαν" επάνω σε ιστοσελίδα του "σκοτεινού διαδικτύου" στην οποία διακινούνταν ιδιαίτερα σκληρό παιδικό πορνό, με κακοποιήσει παιδιών ακόμα και δολοφονίες. Δυο από τους διακινητές του υλικού, οι οποίοι μάλιστα διατηρούσαν λογαριασμό σε αυτή τη "σκοτεινή" ιστοσελίδα, ήταν Έλληνες, καθώς διαπιστώθηκε μετά από πολλές αναλύσεις ότι το σήμα των δυο χρηστών "έβγαινε" από τη χώρα μας.

Αμέσως κλιμάκιο Αστυνομικών της Δίωξης έφθασε στην Αχαϊκή πρωτεύουσα και με τα "λαπ τοπ" ανά χείρας, κατάφεραν να εντοπίσουν το στίγμα των δυο δραστών και να φθάσουν τελικά στα σπίτια τους, αλλά και στους χώρους εργασίας τους, καθώς είναι και οι δυο ιδιωτικοί υπάλληλοι.

Τι είναι το Darknet

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ το δημιούργησαν προκειμένου να εξασφαλιστεί η μυστικότητα των συνομιλιών στα πλοία του στόλου της χώρας. Ήταν και παραμένει ένα παράλληλο με το ίντερνετ δίκτυο, το οποίο «σβήνει» αυτόματα την ταυτότητα του χρήστη. Ωστόσο πολύ γρήγορα αυτό το «σκοτεινό» διαδικτυακό κόσμο, ανακάλυψαν οι παράνομοι σε ολόκληρο το κόσμο, με αποτέλεσμα να περάσει στα χέρια οργανωμένων εγκληματικών οργανώσεων και διακινητών παράνομων υλικών, ακόμα και πυρηνικών αποβλήτων.

Ο χρήστης του Darknet, είναι ανώνυμος, καθώς η ταυτότητα του υπολογιστή του, το ID δηλαδή, δεν είναι φανερό. Ακόμα και εάν κάποιος ανακαλύψει την ταυτότητα του υπολογιστή του που "περιπλανήθηκε" στο «σκοτάδι», η πραγματική ταυτότητα του χρήστη είναι αλλοιωμένη με αποτέλεσμα την απόλυτη ανωνυμία. Οι μαφιόζοι των ΗΠΑ και κυρίως η Ιταλική Μαφία που δραστηριοποιείται στην Αμερική, πολύ γρήγορα έκανε "εικόνισμα" το «Darknet», και οι πληρωμένοι εκτελεστές της εγκληματικής οργανώσεις, άρχισαν να κλείνουν τα «συμβόλαια θανάτου» διεθνώς μέσω του «σκοτεινού κόσμου», διατηρώντας απόλυτα την ανωνυμία τους.

Οι «βαρόνοι» της κόκας έχουν πια ειδικούς λογαριασμούς στο «Darknet» και κλείνουν συμφωνίες εκατομμυρίων δολαρίων για την πώληση κόκας, ενώ οι διακινητές παιδικού πορνό βρήκαν το απόλυτο εργαλείο για να πουλάνε το νοσηρό προϊόν τους. Στο «Darknet» βρίσκεις ακόμα και υλικό με δολοφονίες παιδιών, αρκεί να έχει μερικές δεκάδες, εκατοντάδες ευρώ η δολάρια για να αγοράσεις το υλικό και πάντα με την ανωνυμία σου εξασφαλισμένη.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ