H φαρσοκωμωδία του Εθνικού Μουσείου Τέχνης –Τι αποκαλύπτει η Κατερίνα Κοσκινά, πιθανότερη διάδοχος της Αννας Καφέτση - iefimerida.gr

H φαρσοκωμωδία του Εθνικού Μουσείου Τέχνης –Τι αποκαλύπτει η Κατερίνα Κοσκινά, πιθανότερη διάδοχος της Αννας Καφέτση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR


Στοιχεία σαπουνόπερας τείνει να πάρει η υπόθεση του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης – και θα προκαλούσε γέλια αν δεν ήταν τόσο σοβαρή. Πραγματικά εθνική υπόθεση, αφού αφορά στη δημιουργία του κορυφαίου μουσείου για τη σύγχρονη τέχνη στη χώρα, ενός μουσείου που άργησε πολλά χρόνια.

Ετσι, ενώ πηγές του υπουργείου Πολιτισμού επιμένουν πως έχει επέλθει συμφωνία με την ιστορικό τέχνης, μουσειολόγο, πρόεδρο του ΚΜΣΤ και διευθύντρια του Ιδρύματος Φ. Κωστόπουλου Κατερίνα Κοσκινά για την ανάληψη της διεύθυνσης του Μουσείου μετά την απομάκρυνση της Αννας Καφέτση, η ίδια η κυρία Κοσκινά λέει πως δεν έχει επέλθει -ακόμα- συμφωνία.

Με αποκλειστικές της δηλώσεις στην Εφημερίδα των Συντακτών και την Παρή Σπίνου, η Κατερίνα Κοσκινά αποκαλυπτική και απολύτως ειλικρινής λέει μεταξύ άλλων πως ναι μεν της έγινε η πρόταση, όμως δεν έχει καν δει ακόμα τον υπουργό (ήταν ως την Παρασκευή στη Γαλλία για τη συμμετοχή σε συνέδριο της Unesco). Mάλιστα δηλώνει «Πρέπει να ξέρω τί παραλαμβάνω.Το μουσείο είναι ένα κλειστό κουτί. Εχει μέσα σοκολατάκια ή βόμβα». Αυτά αναφέρονται μεταξύ άλλων στο μακροσκελές και αναλυτικό άρθρο της Παρής Σπίνου.


Εντωμεταξύ αργά την Παρασκευή βγήκε το ΦΕΚ με τα ονόματα του ΔΣ που ήρθε να αντικαταστήσει το ΔΣ που είχε διορίσει ο προηγούμενος υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος πριν από περίπου έξι μήνες. Ο Κώστας Τασούλας ζήτησε και έλαβε τις παραιτήσεις του προηγούμενου ΔΣ ενώ με ΦΕΚ απομάκρυνε από τη διεύθυνση την επί 14 χρόνια διευθύντρια Αννα Καφέτση, η οποία επιστρέφει στην οργανική της θέση στην Εθνική Πινακοθήκη.

Πρόεδρος του ΕΜΣΤ αναλαμβάνει ένας αρχιτέκτονας μηχανικός, ο Γιώργος Παπαναστασίου ενώ στη θέση του αντιπροέδρου τοποθετήθηκε ο αντιπρύτανης της ΑΣΚΤ Αντώνης Αντωνόπουλος, ο οποίος ήταν μέλος και στο προηγούμενο ΔΣ, του οποίου οι παραιτήσεις ζητήθηκαν προ μηνός από τον υπουργό Πολιτισμού.
Στα μέλη εντοπίζουμε και πάλι ως εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Εικαστικών τεχνών τον γλύπτη Μιχάλη Παπαδάκη, αλλά και την νομικό Βικτωρία Ευθυμιάδου. Προστίθενται στα μέλη ο οικονομολόγος Ιωάννης Κυνηγόπουλος, ο δικηγόρος Γιώργος Ξηρουχάκης, η ιστορικός τέχνης Ανθεια Κώτση, η ιστορικός τέχνης Ευθυμία Αννα Στρούζα και η Ολγα Μετζαφού Πολύζου (μεταξύ άλλων έχει διατελέσει και διευθύντρια της Πινακοθήκης Ευάγγελου Αβέρωφ).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ