Portrait: To νέο πρότζεκτ του Δημήτρη Παπαϊωάννου [βίντεο] - iefimerida.gr

Portrait: To νέο πρότζεκτ του Δημήτρη Παπαϊωάννου [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί να βρίσκεται στο Μπακού, όπου εργάζεται με εντατικούς ρυθμούς για την τελετή έναρξης των 1ων Ευρωπαϊκών Αγώνων, όμως ο Δημήτρης Παπαϊωάννου έδωσε στη δημοσιότητα μια πρώτη εικόνα ενός πρότζεκτ που ετοίμαζε από το 2006 και μόλις τώρα βγήκε στη δημοσιότητα.

Ενα μικρό τρέιλερ λίγων δευτερολέπτων δίνει μια πρώτη εικόνα – πιο πολύ γεννά ερωτήματα και προσμονή. Πρόκειται για το Portrait, που σύμφωνα με τον ίδιο τον δημουργό το ετοίμαζε από το 2006, ενώ το πρώτο editing έγινε το 2007. Η μουσική είναι του Κωνσταντίνου Β, η παραγωγή του 2Works Production ενώ το Portrait είναι μέρος της ODD B. CONTEMPORARY.

Πρόκειται για μια online γκαλερί ουσιαστικά που από χθες είναι στον αέρα, συλλέγοντας και παρουσιάζοντας έργα σύγχρονης τέχνης καλλιτεχνών. «Μα οπτική γλώσσα που είναι το πορτέτο της ερήμωσης, της γύμνιας, του συναισθηματικού επείγοντος» , σύμφωνα με τους δημιουργούς της πλατφόρμας.

Το έργο του Δημήτρη Παπαϊωάννου που ανέβηκε από χθες στην πλατφόρμα παρουσιάζει ένα παιχνιδι οικείο. Μια μικρή πλαστική λίμνη μέσα στην οποία στροβιλίζονται, συγκρούονται κάνουν ατέρμονους κύκλους, ανέκφραστα, παρασυρμένα από το ρεύμα (ή μήπως το κοπάδι).

Μια εικόνα που παραπέμπει σε λούνα παρκ με τους φυσικούς ήχους -γέλια, συνομιλίες, μια μουσική στο βάθος- να ρέουν ταυτόχρονα. Μπορείτε να δείτε το έργο του Δημήτρη Παπαϊωάννου εδώ (μπορείτε να το δείτε στο http://www.oddbcontemporary.com/artists.html#dimitrispapaioannou. Και να πλοηγηθείτε συνολικά στην πλατφόρμα στο http://www.oddbcontemporary.com/exhibition.html

PORTRAIT (2014) / teaser from Dimitris Papaioannou on Vimeo.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ