Η πρόταση Θεοδωράκη για αναπληρωτές υπουργούς από ΣΥΡΙΖΑ που έφερε την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ - iefimerida.gr

Η πρόταση Θεοδωράκη για αναπληρωτές υπουργούς από ΣΥΡΙΖΑ που έφερε την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάγκη να υπάρξει πολιτική συμφωνία για εκλογές το Νοέμβριο του 2015, για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, και για αλλαγές στο Σύνταγμα και τον εκλογικό νόμο, εξέφρασε σήμερα, από την Πάτρα, ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας σε στελέχη και φίλους του Ποταμιού.

Ο επικεφαλής του κόμματος, μάλιστα, διατύπωσε και μια διαφορετική πρόταση σημειώνοντας ότι θα μπορούσε να ορίσει ο Πρωθυπουργός αναπληρωτές υπουργούς από τον ΣΥΡΙΖΑ, στα κρίσιμα υπουργεία, που σχετίζονται στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Οπως εξήγησε ο Σταύρος Θεοδωράκης: «Τα ζητήματα του χρέους και των σχέσεων με την Ευρώπη δεν είναι θέματα τριών μηνών ή ενός έτους, αλλά θα υπάρξουν δεσμεύσεις μακροχρόνιες». Στην συνέχεια τόνισε ότι το κόμμα, που κέρδισε τις ευρωεκλογές, πρέπει να έχει παρουσία στους τομείς των ευρωπαϊκών διαπραγματεύσεων, ενώ στη χειρότερη περίπτωση, όπως ανέφερε, «οι αναπληρωτές υπουργοί θα κερδίσουν μια γνώση». Μάλιστα, όπως υπογράμμισε, «στην χώρα δεν υπάρχουν περιθώρια, αυτά που θα μας δεσμεύσουν, να συνεχίζουν να μας διχάζουν». Και συμπλήρωσε: «Πρέπει να υπάρχει πατριωτική ομάδα που θα διαπραγματευτεί το χρέος. Δεν είναι θέμα του Σαμαρά, όπως και δεν θα είναι αύριο του Τσίπρα.»

Καρύδης: Εσείς δεν θέλατε αναπληρωτές – Καμία συνέπεια, καμία σταθερότητα

Η πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη προκάλεσε την αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Καρύδη, ο οποίος, μέσω social media άσκησε κριτική στο Ποτάμι.

«Ο κ. Στ. Θεοδωράκης, πριν από λίγο καιρό, παρουσιάζοντας τις θέσεις του κόμματός του δεσμεύτηκε για την κατάργηση των αναπληρωτών υπουργών στη κυβέρνηση.Δεν πέρασαν δύο μήνες και άλλαξε θέση. Τώρα εισηγείται να ορίζονται «αναπληρωτές υπουργοί από το κόμμα που κέρδισε τις ευρωεκλογές, στην κυβέρνηση του κόμματος που κυβερνά» ανέφερε ο κ. Καρύδης και πρόσθεσε «Καμία συνέπεια, καμία σταθερότητα. Τα πάντα στον βωμό της ατάκας και της δημιουργίας εντυπώσεων. Κατά τα άλλα κατηγορεί «τα παλαιά κόμματα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ