Citigroup: Η Ελλάδα έχει κάνει πρόοδο – Κίνδυνος η έλλειψη πολιτικής ηγεσίας - iefimerida.gr

Citigroup: Η Ελλάδα έχει κάνει πρόοδο – Κίνδυνος η έλλειψη πολιτικής ηγεσίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η Ελλάδα έχει κάνει τεράστια βήματα όσον αφορά το κλείσιμο του χρηματοδοτικού της κενού. Εχει επιτύχει βιώσιμο πρωτογενές πλεόνασμα. Το τραπεζικό της σύστημα είναι κεφαλαιακά ισχυρό» σημειώνει ο επικεφαλής της Citigroup, Μάικλ Κόρμπατ.

Ο κ. Κόρμπατ, μιλώντας στην «Καθημερινή της Κυριακής» σημειώνει ότι «Υπάρχει βεβαίως αρκετή δουλειά να γίνει ακόμα. Ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ εξακολουθεί να είναι ο υψηλότερος στην Ευρωζώνη. Η ανάπτυξη όμως θα βοηθήσει στη μείωση αυτής της αναλογίας, σε μερικά χρόνια. Παράλληλα, οι επενδυτές περιμένουν ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις θα συνεχίσουν με συνέπεια την επιδίωξη δημοσιονομικής πειθαρχία».

«Υπό δύσκολες συνθήκες, η Ελλάδα έδειξε αξιοσημείωτη πολιτική αντοχή. Είναι η μακρότερη περίοδος που η χώρα έχει μια κυβέρνηση συνασπισμού, γεγονός που αποδεικνύει την αντίληψη ηγεσίας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και την αξιέπαινη προσπάθεια συνεργασίας των δύο κομμάτων. Στη νότια Ευρωζώνη εμφανίζονται νέα πολιτικά κόμματα, ενώ τα Κοινοβούλια είναι κατακερματισμένα και αυτό καθιστά ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη να ξεπεραστούν οι κομματικές διαφορές. Στο μυαλό μου, ο βασικός πολιτικός κίνδυνος είναι η έλλειψη ηγεσίας ή η αναποτελεσματικότητά της. Οσο οι πολιτικοί ηγέτες θα είναι έτοιμοι να συνεργαστούν, το αποτέλεσμα θα είναι θετικό για τους λαούς της περιοχής» αναφέρει ο Μάικλ Κόρμπατ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ