Την εκπομπή του TopGear την ξέρετε, τις αμοιβές των παρουσιαστών του όμως; - iefimerida.gr

Την εκπομπή του TopGear την ξέρετε, τις αμοιβές των παρουσιαστών του όμως;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το TopGear είναι η πιο γνωστή εκπομπή αυτοκινήτου παγκοσμίως και φυσικά οι συντελεστές της δεν έχουν γίνει μόνο πασίγνωστοι αλλά και πάμπλουτοι. Και μάλλον θα συνεχίσουν να πλουτίζουν, καθώς γράφτηκε στο www.carzine.gr το BBC τους πρότεινε συνολικό προϋπολογισμό ύψους 15,2 εκατομμυρίων ευρώ για τον 22ο κύκλο της εκπομπής.

Φυσικά ο καλύτερα αμειβόμενος είναι ο πολύς Jeremy Clarkson, που δεν διστάζει να προκαλέσει προκειμένου να βρεθεί στο επίκεντρο. Ο Clarkson λοιπόν εισπράττει ετησίως 1,85 εκατομμύρια ευρώ για τη συμμετοχή του στο τηλεοπτικό TopGear, ενώ το 2013 πούλησε τα δικαιώματά του στην εκπομπή –το υπόλοιπο ποσοστό ανήκει στον παραγωγό της Andy Wilman- στο BBC έναντι 16,5 εκατομμυρίων. Ευρώ πάντα και σύμφωνα με υπολογισμούς οι συνολικές του απολαβές όλα αυτά τα χρόνια από το TopGear είναι 40 εκατομμύρια ευρώ.

Περίπου τα μισά, 20 δηλαδή, πρέπει να έχει εισπράξει ο μικροκαμωμένος Richard Hammond, που πριν από μερικά χρόνια είχε στα γυρίσματα της εκπομπής ένα τρομερό ατύχημα –δείτε το στο βίντεο που ακολουθεί- που λίγο έλειψε να του κοστίσει τη ζωή. Ο Hammond εισπράττει ετησίως 650.000 ευρώ για το TopGear, αλλά εκμεταλλευόμενος την αναγνωρισιμότητά του μετέχει και σε άλλες εκπομπές του BBC, αυξάνοντας έτσι σημαντικά τα εισοδήματά του.

Ο τρίτος της παρέας James May ή Captain Slow όπως το αποκαλούν είναι ο πιο επιλεκτικός για το τι κάνει πέρα από την εκπομπή αυτοκινήτου. Συνήθως μετέχει σε άλλες πιο μικρές και λιγότερο προβεβλημένες παραγωγές, ενώ μέχρι τώρα έχει εισπράξει περίπου 12 εκατομμύρια ευρώ για το TopGear.

Την εκπομπή του TopGear την ξέρετε, τις αμοιβές των παρουσιαστών του όμως; | iefimerida.gr 0
Την εκπομπή του TopGear την ξέρετε, τις αμοιβές των παρουσιαστών του όμως; | iefimerida.gr 1
Την εκπομπή του TopGear την ξέρετε, τις αμοιβές των παρουσιαστών του όμως; | iefimerida.gr 2
Την εκπομπή του TopGear την ξέρετε, τις αμοιβές των παρουσιαστών του όμως; | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αυτοκίνητο παρουσιαστές Top Gear εκπομπή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ