O Πάπας και ο Πατριάρχης αρνούνται «μια Μέση Ανατολή χωρίς τους χριστιανούς» - iefimerida.gr

O Πάπας και ο Πατριάρχης αρνούνται «μια Μέση Ανατολή χωρίς τους χριστιανούς»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος υπερασπίστηκαν ρητά σήμερα τους Χριστιανούς που απειλούνται από τα αντίποινα των τζιχαντιστών στο Ιράκ και στην Συρία και διαβεβαίωσαν ότι δεν θα αποδεχθούν ποτέ «μια Μέση Ανατολή χωρίς τους χριστιανούς.

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε μια Μέση Ανατολή χωρίς τους χριστιανούς οι οποίοι διέδωσαν το όνομα του Ιησού για 2.000 χρόνια» δήλωσαν σε κοινό ανακοινωθέων ο ποντίφηκας και ο Πατριάρχης, την οποία συνυπέγραψαν κατά την τρίτη και τελευταία ημέρα του ταξιδιού του Πάπα στην Τουρκία.
Η επίθεση που εξαπέλυσαν τον περασμένο Ιούνιο οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στη Συρία οδήγησε εκατοντάδες χιλιάδες χριστιανούς στην εξορία.
«Πολλές αδελφές και αδελφοί μας υφίστανται βασανιστήρια και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Φαίνεται ότι η αξία της ανθρώπινης ύπαρξης έχει χαθεί και ο άνθρωπος μπορεί να θυσιάζεται στο όνομα άλλων συμφερόντων» αναφέρει το κοινό ανακοινωθέν ενώ εκφράζουν τη θλίψη τους γιατί «πολλοί αδιαφορούν».
«Η τρομακτική κατάσταση των χριστιανών και όσων υποφέρουν στη Μέση Ανατολή απαιτεί όχι μόνον την συνεχή προσευχή όλων μας αλλά και την κατάλληλη απάντηση εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας» αναφέρουν οι δύο θρησκευτικοί ηγέτες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πάπας πατριάρχης κοινό ανακοινωθέν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ