Η άρνηση της Περιστέρη που έφερε τον εκνευρισμό της Μενδώνη: Η παρέμβαση για τον σκελετό της Αμφίπολης [εικόνα] - iefimerida.gr

Η άρνηση της Περιστέρη που έφερε τον εκνευρισμό της Μενδώνη: Η παρέμβαση για τον σκελετό της Αμφίπολης [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επειτα από δύο ώρες συνεχών ερωτήσεων των δημοσιογράφων για τον σκελετό που βρέθηκε στον Τάφο της Αμφίπολης, αλλά και την επίμονη άρνηση της επικεφαλής της ανασκαφής Κατερίνας Περιστέρη να πει κάτι συγκεκριμένα, η έμπειρη γενική γραμματέας του υπουργείου και έγκριτη αρχαιολόγος είπε: «Επειδή έχω εκνευριστεί και με τις ερωτήσεις αλλά και με τις απαντήσεις»...και προχώρησε σε διευκρινίσεις γύρω από τον σκελετό.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της κυρίας Μενδώνη, ο σκελετός εντοπίστηκε «διαταραγμένος και αποσπασμένος». Βρέθηκε κρανίο σε απόσταση από το ταφικό όρυγμα. Η κάτω γνάθος ήταν εκτός ορύγματος. Επίσης, βρέθηκαν πλευρά, πόδια και άκρα, περίπου δηλαδή το 80% του σκελετού. Η λεκάνη εντοπίστηκε διαμελισμένη λόγω πτώσης λίθων.

Σημειώνεται ότι η επικεφαλής της ανασκαφικής ομάδας, η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη, αρνείτο συστηματικά να πει το οτιδήποτε για τον σκελετό, προβάλλοντας το επιχείρημα πως για αυτόν θα μιλήσουν ανθρωπολόγοι και οστεολόγοι.

Ωστόσο, η κυρία Μενδώνη με την παρέμβαση της έκοψε κάθε συζήτηση γύρω από το θέμα, τονίζοντας παράλληλα, πως ακόμη ο σκελετός παραμένει στην Αμφίπολη, καθώς αναζητείται εργαστήριο και σύνθεση ομάδων από οστεολόγους, ανθρωπολόγους, αλλά και ιατροδικαστές.

Η άρνηση της Περιστέρη που έφερε τον εκνευρισμό της Μενδώνη: Η παρέμβαση για τον σκελετό της Αμφίπολης [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Αυτή είναι η μοναδική εικόνα που δόθηκε για τον σκελετό έπειτα από πίεση των δημοσιογράφων. Ωστόσο δεν είναι ευδιάκριτα τα ευρήματα

«Δεν δούλεψαν εθελοντές στην Αμφίπολη» ξεκαθάρισε η Λίνα Μενδώνη

Παράλληλα, η κυρία Μενδώνη αποσαφήνισε και τη φράση που είχε ακουστεί νωρίτερα από τα χείλη της κυρίας Περιστέρη, η οποία είχε μιλήσει και για εθελοντές στην ανασκαφή. Η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού ξεκαθάρισε πως δεν εργάστηκε κανένας εθελοντής στην ανασκαφή, αλλά μόνο μια στενή και επί χρόνια συνεργάτιδα της κυρίας Περιστέρη.

Ο ρόλος της Εγνατίας Οδού στις ανασκαφές

Οσο για τον ρόλο που της Εγνατίας Οδού στις ανασκαφές, η κυρία Μενδώνη εξήγησε πως η ανασκαφή ήταν τύπου ορυχείου και πως χρησιμοποιήθηκαν και λάμπες ορυχείου και επειδή η Εγνατία Οδός διαθέτει και την τεχνογνωσία, αλλά και τα μέσα, βοήθησε σε αυτό το κομμάτι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ