ΠΑΣΟΚ: Υποχωρούμε σε ΦΠΑ στα ξενοδοχεία και 15ετία κάτω των 40 ετών αλλά μέχρι εκεί

Δύο υποχωρήσεις έναντι της τρόικα – για αύξηση ΦΠΑ στα ξενοδοχεία και συνταξιοδοτικά όρια για νέους κάτω των 40 – δέχεται ο ένας εκ των δύο κυβερνητικών εταίρων, το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με στελέχη της Χ. Τρικούπη, η «κόκκινη γραμμή» είναι η αύξηση του χαμηλού ΦΠΑ μόνο στα ξενοδοχεία, αλλά όχι σε φάρμακα, τρόφιμα και στα νησιά, ούτε στην αύξηση των ορίων ηλικίας και στη μείωση συντάξεων.

Αυτή την «γραμμή» μετέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην σύσκεψη με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γκίκα Χαρδούβελη και ο Γιώργος Κουτρουμάνης στον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, νωρίτερα σήμερα.

«Το ΦΠΑ στα ξενοδοχεία είναι το πιο ανώδυνο μέτρο» σχολίαζαν οι ίδιες πηγές. Πρόσθεταν δε ότι δεν συζητούν την αύξηση ορίων συνταξιοδότησης παρά μόνο για την 15ετία σε νέους κάτω των 40 ετών, ώστε να υπάρχουν και κίνητρα να μαζέψουν ένσημα.

«Μέχρι εκεί, δεν υποχωρούμε σε κάτι άλλο» έλεγαν χαρακτηριστικά και άφηναν υπονοούμενα για την στάση της Τρόικα. «Εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε. Πρέπει να πάρουν και εκείνοι τις ευθύνες τους. Να δείξουν, επιθυμούν πραγματικά την σύγκλιση απόψεων;».

Πρόσθεταν δε, ότι έχουν ακουστεί πολλά στο παρασκήνιο από την γερμανική κυβέρνηση, του τύπου «δεν ξέρουμε τι κυβέρνηση θα έχουμε αύριο, είναι όλα ανοικτά» κλπ.

Η απάντηση της Τρόικα στην στάση της κυβέρνησης και ίσως η συνέχιση του «blame game», αναμένεται εντός του Σαββατοκύριακου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ