Η Αρετή Τσοχατζοπούλου βγήκε από τη φυλακή - iefimerida.gr

Η Αρετή Τσοχατζοπούλου βγήκε από τη φυλακή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Είμαι δυόμισι χρόνια στη φυλακή και ήταν δύσκολα. Σε στιγματίζει η φυλακή. Θέλω να πάω κοντά στα παιδιά μου και τα άλλα να τα παλέψω με την οικογένειά μου. Ευχαριστώ τη Δικαιοσύνη που μου δίνει τη δυνατότητα να είμαι μαζί με τα παιδιά μου και να περάσω μαζί τους αυτά τα Χριστούγεννα».

Αυτές ήταν οι πρώτες δηλώσεις της Αρετής Τσοχατζοπούλου στους δημοσιογράφους μόλις βγήκε από την πόρτα των φυλακών στον Ελαιώνα Θηβών. «Είμαι καιρό μέσα, έχω εκτίσει μεγάλο μέρος της ποινής, αλλά θέλω να πάω στα παιδιά μου που έχουν πρόβλημα», πρόσθεσε εμφανώς συγκινημένη.

H κόρη του φυλακισμένου πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Ακη Τσοχατζόπουλου έχει τρία παιδιά, 6, 8 και 13 ετών, και σύμφωνα με πληροφορίες ο μικρός της γιος έχει ένα πρόβλημα στο κεφάλι. Και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που συνεκτιμήθηκε για την αποφυλάκισή της. Ρόλο έπαιξε επίσης το γεγονός ότι είχε εκτίσει μεγάλο μέρος της ποινής της και το ότι έχει επιστρέψει την περιουσία της στο Δημόσιο. Ακριβώς αυτούς τους λόγους επικαλέσθηκε και ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος όταν ρωτήθηκε σχετικά από τους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι η κα Τσοχατζοπούλου βρέθηκε σε δίλημμα, στην προσωπική της ελευθερία και τον γονατισμένο της πατέρα, με την ίδια να επιλέγει «να τιμήσει τον γεννήτορά της».

Η ίδια η Αρετή Τσοχατζοπούλου, πάντως, αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για τον πατέρα της, λέγοντας ότι «αν είναι να πω κάτι στον πατέρα μου, θα το πω η ίδια». Παράλληλα, αρνήθηκε να σχολιάσει την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης που είχε υποβάλει και η σύζυγος του πατέρα της, Βίκυ Σταμάτη.

Σημειώνεται ότι η κα Τσοχατζοπούλου αποφυλακίστηκε ύστερα από 2,5 χρόνια παραμονής στη φυλακή, μετά από αίτηση αποφυλάκισης που είχε καταθέσει και η οποία εγκρίθηκε με 3 ψήφους υπέρ και 2 κατά των δικαστών. Οι όροι αποφυλάκισης είναι απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο Α.Τ. της περιοχής στην οποία διαμένει.

Οι κατηγορίες που τη βαρύνουν

Η Αρετή Τσοχατζόπουλου στις 25 Μαΐου 2006 φέρεται -σε συνεργασία με τον επίσης κρατούμενο, συγκατηγορούμενο ιδιοκτήτη κατασκευαστικής εταιρείας- μέσω κατάρτισης εικονικού συμβολαίου να αγόρασε διαμέρισμα-μεζονέτα στο Κολωνάκι (στην οδό Δεινοκράτους), επιφανείας 402 τετραγωνικών μέτρων. Το επίμαχο ακίνητο εμφανιζόταν να ανήκει στην κατασκευαστική εταιρεία προερχόμενο από αγορά, με πωλήτρια εξωχώρια εταιρεία που ανήκε στον πρώην υπουργό. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος της, η Αρετή Τσοχατζόπουλου «επωφελήθηκε» από τη δραστηριότητα της οργάνωσης που λειτουργούσε για τους σκοπούς της απόκρυψης παράνομων αμοιβών του Άκη Τσοχατζόπουλου και έχει δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τη δομή της στην αλλοδαπή. Αναφέρεται, επίσης, ότι η συμμετοχή της στην οργάνωση αυτή δεν έχει πλήρως διευκρινιστεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ