Οι Μεταρρυθμιστές του Λυκούδη ίσως γίνουν κόμμα - iefimerida.gr

Οι Μεταρρυθμιστές του Λυκούδη ίσως γίνουν κόμμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πραγματοποιείται αύριο η πρώτη πανελλαδική συνάντηση που θα έχουν οι λεγόμενοι Μεταρρυθμιστές του Σπύρου Λυκούδη, οι οποίοι ετοιμάζονται να μετατρέψουν την πολιτική κίνηση σε κόμμα.

Αυτό θα αφήσει να εννοηθεί στην ομιλία του ο πρώην γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος, αν και θα επιμείνει στην ανάγκη συνένωσης του κεντροαριστερού χώρου, θα παραδεχθεί ότι δεν βλέπει πλέον περιθώρια «συνάντησης» του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού και θα περιγράψει τη μετεξέλιξη της πρωτοβουλίας του σε κόμμα.

Στην πρόσκληση που έχουν στείλει οι Μεταρρυθμιστές προαναγγέλλουν την «πανελλαδική συγκρότησή» τους, ενώ στην αυριανή συνάντηση οι μετέχοντες θα εκλέξουν και ένα πανελλήνιο όργανο, σαν άτυπη Κεντρική Επιτροπή, μέχρι την επίσημη αναγγελία του κόμματος.

Συνεργάτες του κ. Λυκούδη έλεγαν χθες ότι μεταξύ των ομιλητών -εκτός των παλαιών στελεχών της ΔΗΜΑΡ και των ανεξάρτητων βουλευτών Χρήστου Αηδόνη και Βασίλη Οικονόμου- θα είναι ο Γιάννης Ραγκούσης, η Αννυ Ποδηματά και, εκτός απροόπτου, ο Ηλίας Μόσιαλος.

Οι ίδιες πηγές διευκρίνιζαν, ωστόσο, ότι με κανένα τρόπο δεν πρέπει να εκληφθεί η συμμετοχή των προαναφερθέντων ως προσχώρησή τους στην πρωτοβουλία των Μεταρρυθμιστών. Αλλά τόνιζαν παράλληλα ότι ο κ. Λυκούδης βρίσκεται σε τακτικές επαφές μαζί τους, υπονοώντας ότι ειδικώς οι κ.κ. Ραγκούσης και Μόσιαλος, αλλά και η κ. Ποδηματά εκλήθησαν να εκφράσουν ελεύθερα και ύστερα από πολύ καιρό δημοσίως τις απόψεις τους (και για τη σημερινή κατάσταση του πάλαι ποτέ κόμματός τους), καθώς οι προβληματισμοί τους βρίσκουν απολύτως σύμφωνο και τον επικεφαλής των Μεταρρυθμιστών.

Κάτι αντίστοιχο, άλλωστε, τόνιζαν ότι συμβαίνει και με τον πρώην υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, ο οποίος επίσης θα μιλήσει στην αυριανή συνάντηση, χωρίς ο συγκεκριμένος να κρύβει την υποστήριξή του στις επιλογές του κ. Λυκούδη. Το «παρών» στη συνάντηση θα δώσει και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Ιδιαίτερη πολιτική σημασία έχει το γεγονός ότι το παρών αναμένεται να δώσει και η πρώην «πράσινη» βουλευτής και υπουργός, Άννα Διαμαντοπούλου, έκθεση της οποίας είχαν επικαλεστεί οι «πέντε» σε ερώτησή τους για το ελληνικό χρέος προς τον Γκίκα Χαρδούβελη στη Βουλή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ