Σάλος: Σύριοι απεργοί πείνας από το Σύνταγμα καταγγέλλουν ότι τους ζήτησαν να πληρώσουν αλλιώς δεν θα νοσηλευθούν [εικόνα] - iefimerida.gr

Σάλος: Σύριοι απεργοί πείνας από το Σύνταγμα καταγγέλλουν ότι τους ζήτησαν να πληρώσουν αλλιώς δεν θα νοσηλευθούν [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησαν οι Σύριοι που βρίσκονται συγκεντρωμένοι για περισσότερο από μιάμιση εβδομάδα στο Σύνταγμα και τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιούν απεργία πείνας. Σύμφωνα με επίσημο έγγραφο το οποίο παραθέτουν, ζητήθηκαν χρήματα από συμπατριώτες τους οι οποίοι μεταφέρθηκαν μετά από λιποθυμικά επεισόδια στα νοσοκομεία Ιπποκράτειο και Αλεξάνδρα.

Οπως επισημαίνουν, σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα τους επιτρεπόταν να νοσηλευτούν εκεί. Μέχρι σήμερα έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία 17 άτομα.

Σάλος: Σύριοι απεργοί πείνας από το Σύνταγμα καταγγέλλουν ότι τους ζήτησαν να πληρώσουν αλλιώς δεν θα νοσηλευθούν [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Ο εκπρόσωπος των Σύρων Αμπντούλ Νταργούιτζ, επιβεβαίωσε το γεγονός, κατονομάζοντας τα δύο συγκεκριμένα νοσοκομεία.

«Καλούσαμε τα ασθενοφόρα να έρθουν και μόλις φτάναμε στα νοσοκομεία, μας ζητούσαν λεφτά. Αλλιώς δεν μας επέτρεπαν τη νοσηλεία» λέει χαρακτηριστικά ο Σύρος εκπρόσωπος.

Παράλληλα, συμπληρώνει ότι «πάνω από όλα είναι η υγεία. Αυτά μόνο στην Ελλάδα τα έχουμε δει..να μπαίνουν πάνω από την υγεία τα χρήματα», εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την θλίψη και την αγανάκτηση του για το συγκεκριμένο γεγονός.

Για το θέμα θα δώσουν αύριο στις 12 το μεσημέρι συνέντευξη τύπου στο σημείο που είναι συγκεντρωμένοι, δλδ στην πλατεία συντάγματος ακριβώς απέναντι από τον άγνωστο στρατιώτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ