ΗΠΑ: Ραγδαία αύξηση στις πωλήσεις όπλων λόγω Φέργκιουσον

Εμφάνιση νέων προβλημάτων στην Αμερική μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου να μην καταδικάσει τον αστυνομικό που προκάλεσε τον θάνατο σε νεαρό πολίτη.

Η απόφαση του δικαστηρίου για την αθώωση του Ντάρεν Ουίλσον, δολοφόνο του 18χρονου Μάικλ Μπράουν, δεν πυροδότησε μόνο της αναταραχές σε όλη τη χώρα και την ανησυχία του Ομπάμα για βαθύτερα αίτια που σχετίζονται με τον ρατσισμό, αλλά αύξησε και τις πωλήσεις όπλων.

Μεγάλος αριθμός πολιτών στράφηκε στο σκοπευτήριο «Ultimate defence Firing Range and Training Center» στο Σεντ Πίτερ, περιοχή κοντά στο Σεντ Λουις, είτε για την αγορά όπλων, είτε για προπόνηση σκοποβολής, θορυβημένοι και ανήσυχοι για τα συμβάντα στο Φέργκιουσον. Συγκεκριμένα, μόνο την Τρίτη που μας πέρασε, την επομένη των διαδηλώσεων, έγινε πώληση 33 όπλων και πραγματοποιήθηκαν 18.000 προπονήσεις.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του σκοπευτηρίου και αστυνομικό, Πολ Μπάστιν, οι πωλήσεις που ήταν από 2 μέχρι 5 όπλα την ημέρα, αυξήθηκαν σε 20 με 30. Σε δήλωση του, επισήμανε ότι, οι πολίτες αντέδρασαν με αυτόν τον τρόπο, επειδή είναι φοβισμένοι με τις εξελίξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φέργκιουσον όπλα Μάικλ Μπράουν

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ