Το μοσχαράκι τρώγεται καρπάτσιο

Κάντε μόνοι σας μια πανεύκολη και γευστική συνταγή.

Υλικά για 4 άτομα

  • 600 γραμμάρια μοσχάρι φιλέτο
  • 1 κιλό χοντρό αλάτι θαλασσινό
  • 600 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 μπουκέτο θυμάρι
  • 1 μπουκέτο δενδρολίβανο
  • 2 κουταλιές λάδι

Εκτέλεση

  • Ανακατέψτε τη ζάχαρη και το χοντρό αλάτι
  • Βάλτε το φιλέτο ολόκληρο μέσα στο μείγμα ζάχαρης και αλατιού
  • Αφήστε το επί 10 ώρες στο ψυγείο για να μπορέσει το αλάτι να τραβήξει όλα τα υγρά του κρέατος
  • Σε ένα γουδί βάλτε το θυμάρι, το δενδρολίβανο, το λάδι, λίγο αλάτι και φρέσκο πιπέρι και τρίψτε ώσπου να πετύχετε μια πάστα αρωματισμένη
  • Οταν θα έχουν περάσει οι 10 ώρες, ξεπλύντε το κρέας με δροσερό νερό της βρύσης για να φύγουν το αλάτι και η ζάχαρη
  • Σπουπίστε το με πολύ καθαρό πανάκι ή χαρτί
  • Βάλτε το μέσα στην αρωματισμένη πάστα και αφήστε το για ώρα να μαριναριστεί
  • Κόψτε το κρέας στις μικρότερες και λεπτότερες φέτες που μπορείτε
  • Απλώστε τις φετούλες σε πιατέλα
  • Ρίξτε λίγα φύλλα ρόκας και ξύστε παρμεζάνα
  • Αν θέλετε, αρωματίστε από πάνω με λίγο λάδι και μπαλσάμικο (ελάχιστο)
  • Ρίξτε και λίγα τριμμένα φουντούκια και καρύδια, είναι απόλαυση!

Ορισμένοι βάζουν λίγο βασιλικό πέστο πάνω στο πιάτο:

Οσο πιο ποιοτικό και φρέσκο είναι το φιλέτο σας, τόσο πιο κόκκινο και γευστικό γίνεται το καρπάτσιο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή καρπάτσιο μοσχάρι φιλέτο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ