Δημοσιογράφος της «Sun» προκαλεί: Να δοθεί μετάλλιο στον αστυνομικό που σκότωσε τον άοπλο Αφροαμερικανό [εικόνα] - iefimerida.gr

Δημοσιογράφος της «Sun» προκαλεί: Να δοθεί μετάλλιο στον αστυνομικό που σκότωσε τον άοπλο Αφροαμερικανό [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η ανάρτηση στο Twitter της Βρετανής αρθρογράφου της εφημερίδας The Sun Kέιτι Χόπκινς, που αφορά στην αθώωση του λευκού αστυνομικού Ντάρεν Ουίλσον για την εν ψυχρώ εκτέλεση στις 9 Αυγούστου του 18χρονου άοπλου Αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν.

Η 39χρονη, που διατηρεί εβδομαδιαία στήλη στη σκανδαλοθηρική εφημερίδα και έγινε γνωστή στο βρετανικό κοινό από τη συμμετοχή της σε τηλεοπτικό ριάλιτι, ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter την εξής φράση: «Ο Μπράουν δεν πυροβολήθηκε επειδή ήταν μαύρος. Ο Μπράουν πυροβολήθηκε επειδή ήταν κλέφτης και τραμπούκος. Δώστε στον αστυνομικό ένα μετάλλιο. Αυτό για τη δικαιοσύνη».

Δημοσιογράφος της «Sun» προκαλεί: Να δοθεί μετάλλιο στον αστυνομικό που σκότωσε τον άοπλο Αφροαμερικανό [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Αυτή η ανάρτηση προκάλεσε ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις στον κοινωνικό ιστότοπο, με τους περισσότερους χρήστες να επικρίνουν την αρθρογράφο -μάλιστα κάποια σχόλια ήταν αρκετά ακραία και υβριστικά. Χαρακτηριστικό είναι πως μία χρήστης τής έγραψε πως αυτή αξίζει να λάβει μετάλλιο, «αυτό της βρομιάς».

Ωστόσο, υπήρξαν και πολλοί που επικρότησαν την άποψη της 39χρονης, που δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί με ακραίες δηλώσεις τη βρετανική κοινή γνώμη. Είναι χαρακτηριστικό πως ήδη η ανάρτηση έχει αναπαραχθεί («retweet») από 524 χρήστες, ενώ υπήρξαν και 490 που τη «σημάδεψαν» με αστεράκι («favorite»).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ