Από τα χέρια της παρουσιάστριας στην Εθνική Πινακοθήκη ο κλεμμένος Ρούμπενς

Στην Εθνική πινακοθήκη βρίσκεται ο πίνακας «Το κυνήγι του καλυδώνιου κάπρου» του Φλαμανδού ζωγραφου Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς, από σήμερα. Οι υπουργοί Πολιτισμού και Δημόσιας Τάξης, Παύλος Γερουλάνος και Χρήστος Παπουστής παρουσίασαν τον περίφημα πίνακα σήμερα το μεσημέρι σε δημοσιογράφους.

Κατηγορηματικός υπήρξε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, σε ότι αφορά τις αμφιβολίες που είχαν διατυπωθεί για τη γνησιότητα του έργου του Ρούμπενς «Το κυνήγι του Καλυδώνιου Κάπρου» που εντοπίστηκε πρόσφατα από την Ελληνική Αστυνομία και τη Διεύθυνση Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας .

«Το έργο αγοράστηκε ως Ρούμπενς, στους καταλόγους του Μουσείου της Γάνδης -όπου ανήκει- καταγράφεται ως έργο Ρούμπενς, εκλάπη ως έργο Ρούμπενς και η Ελληνική Πολιτεία θα παραδώσει το έργο αυτό στο Μουσείο της Γάνδης -που το έχει ταυτίσει με έργο του μεγάλου ζωγράφου», ξεκαθάρισε ο Παύλος Γερουλάνος στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε μαζί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τη διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα.

Το έργο θα φιλοξενηθεί για μερικές ημέρες στην Εθνική Πινακοθήκη πριν επιστρέψει στη Γάνδη και το μουσείο, από όπου είχε κλαπεί το 2001. Υπενθυμίζεται πως το περίφημο έργο του Ρούμπενς βρέθηκε πριν από περίπου δέκα ημέρες σε ξενοδοχείο στη Γλυφάδα, ενώ είχαν συληφθεί μία τηλεπαρουσίαστρια και ένας αντικέρ που προσπάθησαν να τον πουλήσουν. Οι έρευνες πάντως της Αστυνομίας συνεχίζονται προκειμένου να εντοπιστεί και να οδηγηθεί στη δικαιο σύνη ο εγκέφαλος της σπείρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ