Βία και χάος στο Φέργκιουσον: Διαδηλώτρια έπαθε καρδιακή προσβολή μέσα σε βροχή από πλαστικές σφαίρες [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Βία και χάος στο Φέργκιουσον: Διαδηλώτρια έπαθε καρδιακή προσβολή μέσα σε βροχή από πλαστικές σφαίρες [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε κλοιό χιλιάδων διαδηλωτών βρίσκονται 170 πόλεις στις ΗΠΑ μετά την απόφαση των ενόρκων του Φέργκιουσον να μην παραπεμφθεί σε δίκη ο αστυνομικός Ντάρεν Ουίλσον ο οποίος στις 9 Αυγούστου πυροβόλησε θανάσιμα τον 18χρονο άοπλο Αφροαμερικανό Μάικλ Μπράουν.

Οι αρχές που από χθες, την πρώτη ημέρα των διαδηλώσεων μετά το καλοκαίρι, κάνουν λόγο για πολύ πιο βίαιες διαμαρτυρίες από αυτές του Αυγούστου, έχουν ενισχυθεί με δυνάμεις της Εθνοφρουράς (SWAT) και προειδοποιούν για τους διαδηλωτές πως θα συλλαμβάνονται αν προκαλούν ή συμμετέχουν σε πράξεις βίας.

Βία και χάος στο Φέργκιουσον: Διαδηλώτρια έπαθε καρδιακή προσβολή μέσα σε βροχή από πλαστικές σφαίρες [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0
Βία και χάος στο Φέργκιουσον: Διαδηλώτρια έπαθε καρδιακή προσβολή μέσα σε βροχή από πλαστικές σφαίρες [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (τοπική ώρα,μεσημέρι-ώρα Ελλάδος) δύο πράκτορες του FBI δέχθηκαν πυροβολισμούς και τραυματίστηκαν μέσα σε σπίτι στα βόρεια της περιοχής Σεντ Λούις στο Φέργκιουσον, ωστόσο μέχρι στιγμής παραμένει ασαφές αν σχετίζεται με τις διαδηλώσεις των τελευταίων δύο ημερών.

Σύμφωνα με τον τοπικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό KSDK, οι πράκτορες ανταποκρίθηκαν σε κλήση για περιστατικό με ένα άτομο που ταμπουρώθηκε μέσα σε σπίτι. Το FBI δεν έχει ακόμη σχολιάσει την πληροφορία.

Την ίδια ώρα, κάνουν τον γύρο του κόσμου οι εικόνες που καταγράφηκαν με κινητό από διαδηλωτές στο Φέργκιουσον την πρώτη νύχτα των διαδηλώσεων. Στο ερασιτεχνικό βίντεο διακρίνονται οι συγκεντρωμένοι να ουρλιάζουν στους αστυνομικούς που χρησιμοποίησαν πλαστικές σφαίρες και έκαναν χρήση δακρυγόνων εναντίον του πλήθους για μια λιπόθυμη γυναίκα. Οι διαδηλωτές διακρίνονται να τη μεταφέρουν στα χέρια και να κραυγάζουν στους αστυνομικούς πως έπαθε καρδιακή προσβολή. Μάλιστα, στο βίντεο ακούγεται κι ένας νεαρός να φωνάζει: Είναι η μητέρα μου.

Παρόλα αυτά, δευτερόλεπτα μετά, η αστυνομία κάνει χρήση χημικών, πνίγοντας στα δακρυγόνα τους πάντες, ενώ πυροβολεί κατά του πλήθους με πλαστικές σφαίρες και κάνει χρήση και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Βία και χάος στο Φέργκιουσον: Διαδηλώτρια έπαθε καρδιακή προσβολή μέσα σε βροχή από πλαστικές σφαίρες [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

Επίσης, σοκαριστικές εικόνες έρχονται από τη Μινεσότα όπου ένας οδηγός αγνοεί τους συγκεντρωμένους και πέφτει με το αυτοκίνητό του πάνω στο πλήθος, παρασύροντας μερικούς από αυτούς, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιος σοβαρά.

Το κύμα οργής στις ΗΠΑ είναι εμφανές όχι μόνο από τις εικόνες των διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα, αλλά και από ένα ενδιαφέρον γράφημα που δείχνει τα tweets των Aμερικανών σε όλη την επικράτεια με hastag το #Ferguson.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ