Στο 1,5 δισ. ευρώ θα φτάσει η φοροδιαφυγή στον κλάδο του τουρισμού - iefimerida.gr

Στο 1,5 δισ. ευρώ θα φτάσει η φοροδιαφυγή στον κλάδο του τουρισμού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τα κέρδη από τον τουρισμό να έχουν αυξηθεί σημαντικά, σε σχέση με άλλα χρόνια, λόγω της αθρόας προσέλευσης τουριστών, η φοροδιαφυγή παίρνει αντιστοίχως την ανηφόρα.

Σύμφωνα με ευθεία παραδοχή του προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (ΞΕΕ), Γιώργου Τσακίρη η φοροδιαφυγή στον κλάδο του τουρισμό θα φτάσει φέτος στο 1,5 δισ. ευρώ.

Η δήλωση έγινε κατά τη διάρκεια διεθνούς φόρουμ που διοργάνωσε χθες το ΞΕΕ και στο οποίο εξετάστηκε κυρίως το εύρος της επιρροής της νέας παγκόσμιας τάσης της Οικονομίας Διαμοιρασμού («Sharing Economy») στον ελληνικό τουρισμό. Δηλαδή, των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων καταλυμάτων, εκ των οποίων το 80% δεν έχει το απαραίτητο σήμα, σύμφωνα με αρμόδια στελέχη. Το ΞΕΕ παρουσίασε και έκθεση που αποτελεί προάγγελο της μελέτης «Η επίδραση της οικονομίας διαμοιρασμού (Sharing Economy) στον κλάδο του τουρισμού και της φιλοξενίας στην Ελλάδα», η οποία ανατέθηκε και εκπονείται από την Toposhophy.
Την εκδήλωση για το «Sharing Economy» άνοιξε με ομιλία της η υπουργός Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη. Παράγοντες του τουριστικού κλάδου επισημαίνουν τις αρνητικές επιπτώσεις του συγκεκριμένου φαινόμενου στην ελληνική οικονομία και στα δημόσια έσοδα. Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με την έκθεση:



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ