Γιόσκα Φίσερ: Τυχόν νίκη του ΣΥΡΙΖΑ απειλεί με επανάσταση τη Νότια Ευρώπη - iefimerida.gr

Γιόσκα Φίσερ: Τυχόν νίκη του ΣΥΡΙΖΑ απειλεί με επανάσταση τη Νότια Ευρώπη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε πάνελ με θέμα την Ευρώπη και την Γερμανία, ο πρώην υπουργός Εξωτερικων της Γερμανίας εξέφρασε τους φόβους του για νίκη της Αριστεράς αλλά και τις προτάσεις του για το μέλλον της Ευρώπης.

Ο Γερμανός πολιτικός θεωρεί ότι μια νίκη του ευρωσκεπτικιστή Τσίπρα θα επιφέρει επανάσταση στην Νότια Ευρώπη. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη προβάδισμα 10% στις δημοσκοπήσεις. Παράλληλα, το κόμμα Podemos προηγείται στις δημοσκοπήσεις στην Ισπανία. Μια γενίκευση της ανατροπής δεν αποκλείεται».

Παράλληλα όμως διατυπώνει και τις αντιρρήσεις του για τις λύσεις που προτείνει η Τρόικα θεωρώντας ότι είναι αφύσικο να υπάρχει ταυτόχρονα ένα πρόγραμμα λιτότητας και ένα άλλο δομικών μεταρρυθμίσεων. Ο κ. Γιόσκα Φίσερ δήλωσε χαρακτηριστικά :«Αυτό οδηγεί, όπως δείχνει η κατάσταση στην Ελλάδα, στον οικονομικό βάραθρο. Το σωστό θα ήταν οι μεταρρυθμίσεις να συνοδεύονται από ένα γενναίο πρόγραμμα ανάπτυξης».

Ο κ. Έλμαρ Μπροκ, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής, κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με τον κ. Φίσερ καταλογίζοντας στην Τρόικα «έλλειψη δημοκρατικής νομιμοποιήσης» και «εντελώς απολιτικής αντιμετώπισης των προβλημάτων». Γεγονός που οδηγεί όπως δήλωσε χαρακτηριστικά :« Οι Έλληνες να θεωρούν τους Γερμανούς μη αλληλέγγυους και οι Γερμανοί να θεωρούν τους Έλληνες ανίκανους να συμβιώσουν στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τσίπρας Φίσερ τρόικα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ