Λιβύη: Κατα λάθος βομβαρδισμοί των ανταρτών απο σύμμαχικές δυνάμεις - iefimerida.gr

Λιβύη: Κατα λάθος βομβαρδισμοί των ανταρτών απο σύμμαχικές δυνάμεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη Λιβύη μετά το καθεστώς Καντάφι και οι αντάρτες καταγγέλλουν κατά λάθος βομβαρδισμούς της διεθνούς συμμαχίας κατά των δυνάμεών τους.

Γιατροί στο νοσοκομείο της Ατζνταμπίγια δήλωσαν στο BBC ότι από την επίθεση των συμμαχικών δυνάμεων σε θέσεις ανταρτών σκοτώθηκαν 13 μαχητές. Στρατιωτικός διοικητής δήλωσε πως τουλάχιστον τέσσερις πύραυλοι χτύπησαν τις θέσεις των ανταρτών. Σκηνές χάους στα περίχωρα της πόλης μετέφεραν αυτόπτες μάρτυρες. Πρόκειται για το τρίτο παρόμοιο περιστατικό σε διάστημα μικρότερο μιας εβδομάδας.

Το Αλ Τζαζίρα μετέδωσε ότι βομβαρδισμοί της δυτικής συμμαχίας χτύπησαν θέσεις των ανταρτών λίγο έξω από τη Μπρέγκα, σκοτώνοντας πέντε μαχητές και τραυματίζοντας

Κόλαση στη Μιζουράτα

Σε κόλαση για τον άμαχο πληθυσμό έχει μετατραπεί, εξάλλου, τα τελευταία 24ωρα η στρατηγικής σημασίας πόλη Μιζουράτα. Συνεχίστηκαν και στη διάρκεια της νύχτας σφοδρές οδομαχίες μεταξύ των δυνάμεων του Καντάφι και αντικαθεστωτικών. Επίκεντρο των συγκρούσεων αποτελεί τις τελευταίες ώρες οδική αρτηρία προς το λιμάνι της πόλης.

Οι αντικαθεστωτικοί απέρριψαν, εξάλλου, πρόταση του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, για κατάπαυση του πυρός και διάλογο με τον Μουαμάρ Καντάφι.

Οι εξελίξεις στη Λιβύη, την Ακτή του Ελεφαντοστού, το Αφγανιστάν και άλλες ταραγμένες περιοχές του πλανήτη, καθώς και οι μεταρρυθμίσεις στην οργανωτική λειτουργία και τα οικονομικά του ΟΗΕ, ήταν τα θέματα που συζήτησε στην Ουάσιγκτον ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-μουν, με την ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, και τις ηγεσίες και μέλη των Επιτροπών Εξωτερικών της Βουλής και της Γερουσίας.

πηγή: sigmalive.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ