Η Κύπρος προτείνει για το βραβείο Ευρωπαίου πολίτη μια Τουρκοκύπρια - iefimerida.gr

Η Κύπρος προτείνει για το βραβείο Ευρωπαίου πολίτη μια Τουρκοκύπρια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Τουρκοκύπρια δημοσιογράφος Σεβγκιούλ Ουλουτάγκ και ο Ελληνοκύπριος ποιητής, Μιχάλης Χριστοφίδης, είναι μεταξύ των διακριθέντων που θα λάβουν το βραβείο του Ευρωπαίου πολίτη, το οποίο απονέμει κάθε χρόνο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι δύο διακριθέντες Κύπριοι, προτάθηκαν από τους Ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ, Νεοκλή Συλικιώτη και Τάκη Χατζηγεωργίου. Η δημοσιογράφος Σεβγκιούλ Ουλουτάγκ, από το 2002 άρχισε να ερευνά και να γράφει για τους αγνοούμενους καθώς και τους μαζικούς τάφους από τις δικοινοτικές συγκρούσεις και τα γεγονότα του 1974, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην επιτάχυνση των ερευνών. Επίσης πρωτοπόρησε στην δημιουργία του Οργανισμού "Τοgether we can" μέσω του οποίου έσμιξε οικογένειες Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων αγνοουμένων. Η προσφορά της στην ερευνητική δημοσιογραφία έχει εκτιμηθεί με την βράβευση της -το 2008- με το Βραβείο «Κουράγιο στη Δημοσιογραφία» του International Women`s Media Foundation.

Ο Μιχάλης Χριστοφίδης γράφει ποιήματα για την ειρήνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις πανανθρώπινες αξίες και την ελευθερία.

Τα ποιήματά του εκδίδονται τόσο στην ελληνική όσο και στην τουρκική γλώσσα. (π.χ. «Το κόκκινο του γιασεμιού - Yasemin kırmızısı», «Προοπτική-Perspectif», και«Μαζί - Birlikte»). Η δράση και το έργο του, αναδεικνύουν την αξία του αμοιβαίου σεβασμού και της συμφιλίωσης, στέλνοντας το μήνυμα, ότι η ειρήνη μπορεί και πρέπει να κυριαρχήσει στην Κύπρο.

Η τελετή απονομής του βραβείου θα γίνει στις Βρυξέλλες στις 25 και 26 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ