Είναι οριστικό: Με ΦΕΚ η Αννα Καφέτση θα απομακρυνθεί διά παντός από το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης - iefimerida.gr

Είναι οριστικό: Με ΦΕΚ η Αννα Καφέτση θα απομακρυνθεί διά παντός από το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το θρίλερ με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) φαίνεται πως έφτασε στην κορύφωσή του: Με ΦΕΚ, που θα δημοσιευθεί έως την Πέμπτη, το υπουργείο Πολιτισμού απομακρύνει οριστικά την Αννα Καφέτση από το ΕΜΣΤ, στο οποίο ήταν διευθύντρια από την ίδρυσή του, το 2000.

Ο υπουργός Πολιτισμού είχε ζητήσει τον Οκτώβριο την παραίτηση των μελών του ΔΣ που είχε οριστεί μόλις πριν από επτά μήνες, αλλά και της Αννας Καφέτση. Η διευθύντρια αρνήθηκε να υποβάλει την παραίτησή της αν δεν της δοθεί πρώτα μια σαφής αιτιολογία για το αίτημα αυτό. Το υπουργείο Πολιτισμού, με τη συμβουλή των νομικών συνεργατών του, βρήκε τη λύση τελικά για την απομάκρυνση της επί 14 χρόνια διευθύντριας και εκεί οφείλεται η απόλυτη σιωπή που επικρατούσε τις τελευταίες εβδομάδες γύρω από το θέμα.

Πηγές του υπουργείου Πολιτισμού δηλώνουν στο iefimerida.gr πως έπρεπε να έχει ήδη δημοσιευθεί το ΦΕΚ με το οποίο διατυπώνεται και γνωστοποιείται η απομάκρυνση της Αννας Καφέτση από το μουσείο. Εχει ενδιαφέρον να δούμε την ακριβή διατύπωση, αλλά και τους νομικούς όρους που χρησιμοποιήθηκαν για την εξέλιξη αυτή, αφού το θέμα χειρίστηκαν νομικοί σύμβουλοι του υπουργού.

Αφού βγει το ΦΕΚ -ίσως και σήμερα, λένε στην Μπουμπουλίνας- αμέσως μετά θα ακολουθήσει άλλο ΦΕΚ με το όνομα του νέου διευθυντή του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, που θα αναλάβει το τιτάνιο έργο να το οδηγήσει στα πολυαναμενόμενα θυρανοίξια του. Διευκρινίζεται ότι αυτό θα γίνει με δύο διαφορετικά ΦΕΚ.

Η εξέλιξη αυτή θα σημάνει πραγματικά ένα fin de siècle, ένα τέλος εποχής για τον χώρο του σύγχρονου πολιτισμού, αφού η Αννα Καφέτση υπήρξε ιδρυτική διευθύντρια του ΕΜΣΤ από το 2000. Απομένει να διοριστούν και τα νέα μέλη του ΔΣ. Kαι κυρίως να δούμε τη νέα σύνθεση, αυτή τη νέα ανθρωπογεωγραφία που θα πρέπει άμεσα να ενημερωθεί, αλλά κυρίως να δράσει για να ανοίξει το μουσείο μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2015.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ