Η Γκλεν Κλόουζ επέστρεψε και καθηλώνει [εικόνες]

Είναι μια συγκλονιστική ηθοποιός -ακόμη και το βλέμμα της και η στάση του σώματός της καθηλώνουν. Η σπουδαία Γκλεν Κλόουζ μόλις επέστρεψε στο Μπρόντγουεϊ μετά από 20 χρόνια απουσίας και έχει τρελάνει τους θεατρόφιλους της Νέας Υόρκης -και όχι μόνο.


Η σκέψη της Κλόουζ να πρωταγωνιστήσει σε ένα έργο του Εντουαρντ Αλμπι, στο «Εύθραυστη ισορροπία», σε κάνει να θες να διακτινιστείς στη Νέα Υόρκη για μια νύχτα, για να δεις αυτή την παράσταση. Η Κλόουζ υποδύεται την Ανιές, μια μεσήλικη αστή που ζει σε προάστιο της Νεάς Υόρκης με τον σύζυγό της (τον υποδύεται ο εξαιρετικός Τζον Λίθγκοου) και την αδελφή της Κλαίρη, που είναι αλκοολική (την υποδύεται η Μάρθα Πλίμπτον).

Η τακτοποιημένη φαινομενική αστική ζωή τους διαταράσσεται όταν ένα φιλικό ζευγάρι ζητά ουσιαστικά άσυλο στο σπίτι τους κυνηγημένο από ένα αδιόρατο φόβο, ενώ την επόμενη μέρα φτάνει και η κόρη της Ανιές, έχοντας πάρει μόλις το τέταρτο διαζύγιό της. Τα χειρότερα στοιχεία της ανθρώπινης φύσης αναδύονται, με βασικό καύσιμό της την έλλειψη της αγάπης, της επαφής, του διαλόγου.

O Αλμπι κέρδισε το βραβείο Πούλιτζερ γι' αυτό το έργο, που εξακολουθεί να ταράζει, να αφορά παράφορα πολλούς σύγχρονους ανθρώπους που κρύβουν και κρύβονται πίσω από συναισθήματα και συμβάσεις. Η Κλόουζ κάνει αυτή την αίσθηση ακόμη πιο έντονη με την καθηλωτική της ερμηνεία και με την εμφάνισή της: Με ρούχα μιας πραγματικής Νεοϋορκέζας αστής, με ξανθά μαλλιά σε καρέ με μπούκλες στο κάτω μέρος, πέρλες και συγκλονιστικά κοσμήματα, τυλιγμένη στο τέλος σε μια ρόμπα με μεγάλα λουλούδια, υπήρξε κάτι παραπάνω απ' ό,τι είχε φανταστεί ο Αλμπι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ