Φοιτητές στην Ταϊλάνδη χρησιμοποιούν κινηματογραφικό χαιρετισμό ως μέσο διαμαρτυρίας - iefimerida.gr

Φοιτητές στην Ταϊλάνδη χρησιμοποιούν κινηματογραφικό χαιρετισμό ως μέσο διαμαρτυρίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πέντε φοιτητές στην Ταϊλάνδη χρησιμοποίησαν τον επαναστατικό χαιρετισμό που απεικονίζεται στην δημοφιλή ταινία Αγώνες Πείνας για να διαμαρτυρηθούν για την στρατιωτική χούντα.

Οι φοιτητές ύψωσαν τα τρία δάχτυλα του χεριού τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά την διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού. O χαιρετισμός αυτός στην ταινία χρησιμοποιείται ώς μέσο σιωπηλής διαμαρτυρίας απέναντι σε ένα απολυταρχικό καθεστώς. Οι νέοι της Ταϊλάνδης τον υιοθέτησαν ως τρόπο διαμαρτυρίας απέναντι στην στρατιωτική δικτατορία που διοικει την χωρα από τον Μάιο.

Η κυβέρνηση απαγόρευσε τον χαιρετισμό που θεωρείται πλέον παράνομος και τιμωρείται με φυλάκιση . Οι πέντε φοιτητές οδηγήθηκαν σε στρατόπεδο σωφρονισμού για «μαθήματα συμπεριφοράς».Παράλληλα, οι αρχές της χώρας απαγόρευσαν την προβολή του τρίτου μέρους της ταινίας Αγώνες πείνας για να εμποδίσουν διαδηλώσεις των φοιτητών μπροστά στους κινηματογράφους που θα προβαλλόταν η ταινία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ταϊλάνδη Αγώνες Πείνας διαμαρτυρία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ