ΣΥΡΙΖΑ: Στόχος οι συμμαχίες -Δεν θα γίνουμε «πλυντήριο» στελεχών - iefimerida.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Στόχος οι συμμαχίες -Δεν θα γίνουμε «πλυντήριο» στελεχών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο θέμα των πολιτικών συμμαχιών εντείνονται όλες οι πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ καθώς σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις πλησιάζει ο χρόνος των εκλογών.

Μέσα από το πεδίο των συμμαχιών αναμένει η Κουμουνδούρου να αποτρέψει και τη συγκέντρωση των 180 απαραίτητων βουλευτικών ψήφων για την αποτροπή εκλογής νέου Προέδρου Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Το στρατηγικό στόχο του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι η πρόκληση εκλογών φαίνεται να διευκολύνει και η πρωτοβουλία Παπανδρέου να ζητήσει νέα ηγεσία και κατεύθυνση για το ΠΑΣΟΚ, καθώς πράσινοι βουλευτές που διαφωνούν με τη συμπόρευση με τη ΝΔ θα σκεφτούν περισσότερο να «νομιμοποιήσουν» την πολιτική Σαμαρά ψηφίζοντας νέο Πρόεδρο.

Το προσκλητήριο της Κουμουνδούρου απευθύνεται σε όσους συντάσσονται με τις προτεραιότητες που έβαλε ο Αλεξης Τσίρπας στη Θεσσαλονίκη, με την απαραίτητη «διευκρίνιση» ότι ο ΣΤΡΙΖΑ δε θα γίνει «πλυντήριο» στελεχών προερχομένων από το ΠΑΣΟΚ ή άλλο πολιτικό χώρο στοχεύοντας μόνο και μόνο στην εξασφάλιση του πολιτικού τους μέλλοντος.

Αυτή η επισήμανση έχει στόχο και να καθησυχάσει και τις ανησυχίες της Αριστερής Πλατφόρμας που ούτε ν ακούει δε θέλει για συνεργασίες με στελέχη που έχουν ψηφίσει Μνημόνια.

Σε αυτό το πλαίσιο συνεχίζονται οι επαφές με τη ΔΗΜΑΡ και πιθανότατα αυτή την εβδομάδα αναμένεται να συναντηθούν οι αντιπροσωπείες των δυο κομμάτων σε επίπεδο γραμματέων για την αναζήτησή συγκλίσεων με στόχο την Προοδευτική διακυβέρνηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ