Οι ΗΠΑ εξοπλίζουν την Ουκρανία με ραντάρ- Κίεβο: Εδώ υπάρχουν 7.500 Ρώσοι στρατιώτες - iefimerida.gr

Οι ΗΠΑ εξοπλίζουν την Ουκρανία με ραντάρ- Κίεβο: Εδώ υπάρχουν 7.500 Ρώσοι στρατιώτες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ παρέδωσαν τρία ραντάρ στην Ουκρανία, για τον εντοπισμό όλμων, την ώρα που το Κίεβο διαμηνύει ότι είναι έτοιμο να ενισχύσει το στρατό του, για να αντιμετωπίσει τους αυτονομιστές.

Ο Ουκρανός υπουργός Αμυνας, Στέπαν Πόλτορακ, κατήγγειλε ότι στα ανατολικά της χώρας υπάρχουν 7.500 Ρώσοι στρατιώτες και προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση θα αυξήσει τον αριθμό των στρατευμάτων της στην περιοχή, όπου δίνει μάχες με τους φιλορώσους.

«Η παρουσία 7.500 εκπροσώπων των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στο ουκρανικό έδαφος είναι ένας αποσταθεροποιητικός παράγοντας που μας εμποδίζει να σταθεροποιήσουμε γρήγορα την κατάσταση στη χώρα μας», δήλωσε ο Πόλτορακ.

Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ εξόπλισαν την κυβέρνηση της Ουκρανίας με τρία ραντάρ για τον εντοπισμό όλμων, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο. Τα ραντάρ εστάλησαν στο Κίεβο με ένα φορτηγό- αεροπλάνο C-17, το οποίο συνόδευε τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν κατά την επίσκεψή του στο Κίεβο.

Συνολικά 20 τέτοια ραντάρ αναμένεται να παραδοθούν στην Ουκρανία τις επόμενες εβδομάδες. Ο ουκρανικός στρατός αναμένεται να ξεκινήσει να εκπαιδεύεται στη χρήση τους από τα μέσα Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον στρατηγό Στίβεν Ουόρεν εκπρόσωπο του Πενταγώνου.

Τα ραντάρ αυτά εντοπίζουν τα πυρά όλμων και μπορούν να καθορίσουν από πού προέρχονται. Μπορούν επίσης να εξοπλίσουν έναν όλμο και να απαντήσουν σε πυρά. «Εναπόκειται στους Ουκρανούς να αποφασίσουν πώς, πού και πότε επιθυμούν να αναπτύξουν τα συστήματα αυτά», υπογράμμισε ο στρατηγός Ουόρεν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ