Τι θα πει το Σάββατο ο Τασούλας για την Αμφίπολη - iefimerida.gr

Τι θα πει το Σάββατο ο Τασούλας για την Αμφίπολη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αμείωτο είναι το ενδιαφέρον για τα μυστικά που κρύβονται ακόμα στον τύμβο της Αμφίπολης και γι' αυτό είναι πολύ έντονο το ενδιαφέρον για τις νέες ανακοινώσεις του υπουργείου Πολιτισμού γύρω από τις ανασκαφές στον λόφο Καστά, οι οποίες αναμένονται αύριο από τον Κώστα Τασούλα.

Το πρωί του Σαββάτου (22/11) ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Τασούλας θα δώσει συνέντευξη στο Μουσείο της Αμφίπολης σχετικά με τα ευρήματα και την επόμενη φάση των εργασιών.

Μία εβδομάδα αργότερα, το Σάββατο 29 Νοεμβρίου και ώρα 11.00, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της ανασκαφικής περιόδου στον λόφο Καστά από την έφορο Αρχαιοτήτων Σερρών Κατερίνα Περιστέρη και τους συνεργάτες της, στην Αθήνα, στο Αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού.

Τα ερωτήματα γύρω από τον σκελετό

Ο σκελετός που βρέθηκε στο όρυγμα του τρίτου θαλάμου είναι και ο κύριος νεκρός ή υπάρχει κι άλλη ταφή; O νεκρός ήταν άνδρας ή γυναίκα; Μπορεί ο σκελετός να μην ανήκει στον νεκρό του τάφου; Αυτά είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα που αναζητούν απάντηση.

Ο ρόλος των τυμβωρύχων

Όλα δείχνουν ότι οι τυμβωρύχοι μπήκαν στον τάφο περισσότερες από μία φορές. «Την πρώτη πήραν ενδεχομένως ένα πολύτιμο τεφροδόχο αγγείο και κτερίσματα που πιθανόν υπήρχαν στον τρίτο θάλαμο», εκτιμά έμπειρος αρχαιολόγος στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο οποίος προβληματίζεται για ποιο λόγο ο μοναδικός νεκρός ενός τόσο εντυπωσιακού μνημείου είναι θαμμένος κάτω από το δάπεδο και πιστεύει ότι ίσως υπήρχε και άλλος νεκρός, του οποίου η σορός μετά την καύση βρισκόταν σε αγγείο ακουμπισμένο στο δάπεδο του τρίτου χώρου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αμφίπολη τάφος Αμφίπολης λόφος Καστά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ