WSJ: Ποια είναι η αμερικανική εταιρεία «Apollo» που θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα - iefimerida.gr

WSJ: Ποια είναι η αμερικανική εταιρεία «Apollo» που θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με έδρα τη Νέα Υόρκη η εταιρεία Apollo Global Management, LLC είναι ένας από τους κορυφαίους διαχειριστές επενδύσεων παγκοσμίως. Ουσιαστικά αυτό που κάνει είναι να δραστηριοποιείται στο χώρο του real estate, αλλά και στον τραπεζικό αναλαμβάνοντας μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Ο κύκλος εργασιών της επεκτείνεται σε όλη την υφήλιο, ενώ έχει αναλάβει «δουλειές» στην Ισπανία και την Ιταλία. Τώρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Wall Street Journal έχει βάλει στο... μάτι και την Ελλάδα. Όπως ανέφερε ο Αντρές Ρούμπιο, συνεργάτης της «Apollo», σε φόρουμ επενδυτών στο Παρίσι: «Η Ελλάδα έχει μπει πλέον στο χάρτη μας. Μπορεί να μην έχει τις δυνατότητες της Ισπανίας και της Ιταλίας, αλλά στην παρούσα φάση προσφέρει πολλές ευκαιρίες».

Ο κ. Ρούμπιο εξηγώντας τη στρατηγική της εταιρείας, επισήμανε: «Όταν οι μακροοικονομικές ενδείξεις είναι κακές, τότε είναι ο κατάλληλος καιρός για να επενδύσει κανείς και να αγοράσει περιουσιακά στοιχεία. Υπάρχουν επιχειρήσεις που χρειάζονται αναδιάρθρωση ή αγορές που έχουν ουσιαστικά εξαρθρωθεί. Η μακροοικονομία δημιουργεί αστάθεια, επομένως είναι καλό πράγμα».

Το 2008 η «Apollo» είχε κάνει μια σημαντική επένδυση που περιλάμβανε μη εξυπηρετούμενα δάνεια (ακόμα και καταναλωτικά), καθώς και την αγορά μιας τράπεζας. Όπως επισήμανε ο κ. Ρούμπιο: «Με την περίπτωση της Ελλάδας θα είναι πιο προσεκτικοί, αλλά θέλουμε να διατηρηθούμε εκεί αρκετό καιρό».





Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ