Ρώσοι χάκερ κλέβουν εικόνες από κάμερες ασφαλείας σε όλο τον κόσμο - iefimerida.gr

Ρώσοι χάκερ κλέβουν εικόνες από κάμερες ασφαλείας σε όλο τον κόσμο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι κάμερες ασφάλειας χιλιάδων σπιτιών, χώρων εργασίας και επιχειρήσεων και τέθηκαν υπό τον έλεγχο Ρώσων πειρατών του διαδικτύου.

Πάνω από 4.500 χιλιάδες κάμερες στις ΗΠΑ, 2.000 στην Γαλλία και 500 στην Βρετανία αναμεταδίδουν τις εικόνες τους σε μια ρώσικη ιστοσελίδα. Η ανακάλυψη έγινε από την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος του Χονγκ Γκογκ που ειδοποίησε τις αρχές των χωρών που εμπλέκονται.

Χιλιάδες προσωπικές στιγμές των κατοίκων καταγράφονται καθημερινά στην ιστοσελίδα καθώς οι χάκερ έσπασαν εύκολα τους κωδικούς ασφαλείας και μπόρεσαν να πάρουν τον έλεγχο των συσκευών. Οι αρχές της Ρωσίας δέχτηκαν πιέσεις από τους ομόλογους της που ζητούν την κατάργηση της σελίδας.

Προς το παρόν δεν έχουν καταγραφεί περιπτώσεις εκβιασμών των θυμάτων και οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι πειρατές του διαδικτύου έκαναν την επίθεση για την προσωπική τους διασκέδαση δημοσιεύοντας μάλιστα τις διευθύνσεις των θυμάτων αλλά και των εταιρειών που κατασκευάζουν τις κάμερες.

Πάντως εκφράζονται φόβοι ότι αυτή είναι μια προθέρμανση για μια πιο σοβαρή επίθεση σε κάμερες ασφαλείας κυβερνητικών οργανισμών και οι αρχές συνιστούν την αλλαγή των κωδικών ασφαλείας ως μέσο προστασίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΩΣΙΑ χάκερς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ