Τέο Βάιγκελ: Ο Σαμαράς έδωσε λάθος σινιάλα στις αγορές -Δεν λες έτσι εύκολα «φεύγω από το μνημόνιο» - iefimerida.gr

Τέο Βάιγκελ: Ο Σαμαράς έδωσε λάθος σινιάλα στις αγορές -Δεν λες έτσι εύκολα «φεύγω από το μνημόνιο»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατά καιρούς, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Τέο Βέιγκελ έχει προκαλέσει την κοινή γνώμη (της Γερμανίας, αλλά και της Ελλάδας) με τις κυνικές δηλώσεις του.

Συχνά-πυκνά καταφέρεται κατά της Κομισιόν και της ΕΚΤ, που επέτρεψε στην Ελλάδα να μπει στη ζώνη του ευρώ. Από τα βέλη της κριτικής του δεν έχουν ξεφύγει η Νέα Δημοκρατία (είχε πει να την πετάξουν από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα), ενώ έχει χαρακτηρίσει τους Έλληνες «λαθρεπιβάτες στο πλοίο της Ευρωζώνης». Τώρα ήταν η σειρά του Αντώνη Σαμαρά να μπει στο στόχαστρό του.

«Ποιος θα το φανταζόταν ότι η Ελλάδα είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής στις μεταρρυθμίσεις;»

Μιλώντας την Πέμπτη στη Γερμανική Εταιρεία Εξωτερικής Πολιτικής (DGPA) στο Βερολίνο, κλήθηκε να απαντήσει αν το ευρώ διχάζει την Ευρώπη και φυσικά μέρος της ομιλίας του περιλάμβανε και το κεφάλαιο «Ελλάδα».

Στην αρχή της τοποθέτησής του για τη χώρα μας είχε μόνο καλά λόγια να πει: «Ποιος θα το φανταζόταν, σύμφωνα με τις έρευνες του ΟΟΣΑ, ότι η Ελλάδα είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής σε μεταρρυθμίσεις, ή ότι, κατά τις στατιστικές της Eurostat, είναι το τελευταίο τετράμηνο επικεφαλής της ανάπτυξης στην Ευρώπη - μπροστά και από τη Γερμανία. Ο τουρισμός αποδείχθηκε ευλογία για την Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια και αυτό, μεταξύ άλλων, της επέτρεψε να επιτύχει και ένα αξιόλογο πρωτογενές πλεόνασμα».

Στη συνέχεια, όμως, επιδόθηκε -ξανά- στο αγαπημένο του... σπορ των μπηχτών. Στο στόχαστρό του μπήκε ο Αντώνης Σαμαράς: «Όταν δίνει κανείς πολύ πρόωρα σινιάλα, ότι θα απεξαρτηθεί από τους εταίρους, όπως το έκανε πριν μερικές εβδομάδες ο Έλληνας πρωθυπουργός, τότε έρχεται αμέσως η αρνητική αντίδραση των αγορών και τα καταστρέφει όλα. Γι' αυτό και πρέπει κανείς να το σκεφθεί πολλές φορές προτού κάνει τέτοιου είδους εξαγγελίες».


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τέο Βάιγκελ Αντώνης Σαμαράς Ευρωζώνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ