Η καινούργια Skoda Fabia είναι σύγχρονη, νεανική και αναβαθμισμένη - iefimerida.gr

Η καινούργια Skoda Fabia είναι σύγχρονη, νεανική και αναβαθμισμένη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η καινούργια Skoda Fabia έχει μια αποστολή που δεν ακούγεται εύκολη, καθώς θα αποτελέσει το νέο, 3ο κατά σειρά, βήμα ενός μοντέλου που μέχρι στιγμής έχει βρει περισσότερους από 3,5 εκατομμύρια αγοραστές. Προκειμένου λοιπόν η αποστολή αυτή να γίνει πιο εύκολα υλοποιήσιμη διαθέτει χαρακτηριστικά που την τοποθετούν στην πρώτη γραμμή των σύγχρονων υπερ-μίνι.

Χαρακτηριστικά όμως ένα ολοκαινούργιο πλαίσιο –χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στα πλαίσια του ομίλου της Volkswagen κι αυτό από μόνο του δείχνει το ειδικό βάρος της Fabia- ότι πιο σύγχρονο υπάρχει από πλευράς ηλεκτρονικών συστημάτων, μια γκάμα κινητήρων απόλυτα προσαρμοσμένη στα τρέχοντα δεδομένα, καθώς και μια χαρακτηριστική όσο και νεανική εμφάνιση.

Όχι οι σχεδιαστές της Skoda δεν επέλεξαν τη σχεδιαστική επανάσταση, κάτι που θα ήταν άλλωστε μη συμβατό τόσο με τη φιλοδοφία της μάρκας όσο και με τη γενικότερη του ομίλου VW. Διατήρησαν τις βασικές γραμμές, έκαναν τις αναλογίες πιο αρμονικές αυξάνοντας κυρίως το πλάτος –στο σημείο αυτό έπασχε το μοντέλο που αντικαθίσταται- και μειώνοντας και το ύψος κατά 31 χιλιοστά. Από κει και πέρα οι πιο εμφανείς ακμές και το πιο έντονο ανάγλυφο του εξασφαλίζουν του την πάντα καλοδεχούμενη προσωπικότητα και αναγνωρισιμότητα. Παράλληλα η νεανική υπόσταση μπορεί να τονιστεί ακόμα περισσότερο με τις διχρωμίες του αμαξώματος.

Στο εσωτερικό ο χώροι είναι άνετοι, όπως άλλωστε περιμένει κανείς από ένα Skoda, ενώ με τουλάχιστον 330 λίτρα το πορτμπαγκάζ του είναι το μεγαλύτερο της κατηγορίας, γεγονός που της επιτρέπει να παίξει και το ρόλο του μοναδικού αυτοκινήτου μιας μικρής οικογένειας. Το ταμπλό χωρίς να εισάγει καινά δαιμόνια είναι μοντέρνο, ποιοτικό και απόλυτα λειτουργικό, ενώ υπάρχουν αρκετές δυνατότητες προσωποποίησης.

Ενδιαφέρον στοιχείο εξοπλισμού το σύστημα MirrorLink, μια έξυπνη πλατφόρμα διασύνδεσης τηλεφώνων ή ταμπλετών με λειτουργικό Apple iOS ή Android που συνεργάζεται με το infotainment σύστημα της Fabia και εξασφαλίζει την αυτόματη απεικόνιση στην οθόνη της στην κεντρική κονσόλα των εφαρμογών που υπάρχουν στις κινητές συσκευές. Κατά τα άλλα ο εξοπλισμός τόσο της άνεσης όσο και της ασφάλειας όπως είπαμε είναι ουσιαστικά πλήρης.

Η γκάμα των κινητήρων βενζίνης περιλαμβάνει τον 1.2 TSI σε δύο εκδοχές, με απόδοση 90 και 110 ίππων, ενώ στους diesel το παρόν δίνει ο ολοκαίνουργιος 3κύλινδρος των 1.400 κυβικών, ο οποίος αντικαθιστά τον 1.600 που κινούσε τη Fabia μέχρι τώρα. Kαι αυτός είναι διαθέσιμος τόσο με 90 όσο και με 110 ίππους.

Οι κινητήρες συνδυάζονται είτε με χειροκίνητα κιβώτια με 5 ή 6 σχέσεις είτε με αυτόματα διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, ενώ υπάρχει και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό μπροστά που λειτουργεί επικουρικά με το ESP στην εξασφάλιση όσο το δυνατόν μεγαλύτερης πρόσφυσης.

Αυτό σε συνδυασμό με τις πολύ καλά ρυθμισμένες αναρτήσεις δημιουργεί ένα οδηγικό προφίλ που είναι τόσο ασφαλές όσο και ενδιαφέρον, ενώ έμφαση έχει δοθεί και στο θέμα της άνεσης. Μάλιστα σε σχέση με την τρέχουσα γενιά η διαφορά στην ποιότητα κύλισης είναι τόσο διακριτή όσο και ουσιαστική.

Η νέα Fabia, που ήδη έχει εξασφαλίζει τα 5 αστέρια κατά EuroNCAP, θα είναι διαθέσιμη και στην Ελλάδα στις αρχές του Φεβρουαρίου και σε τιμές που μπορεί να μην έχουν ανακοινωθεί επίσημα αλλά είναι βέβαιo πως θα εξασφαλίζουν, σύμφωνα και με την πολιτική της ελληνικής αντιπροσωπείας της, της Βιαμάρ, μια πολύ καλή σχέση τιμής απόδοσης.

Η καινούργια Skoda Fabia είναι σύγχρονη, νεανική και αναβαθμισμένη | iefimerida.gr 0


Η καινούργια Skoda Fabia είναι σύγχρονη, νεανική και αναβαθμισμένη | iefimerida.gr 1
Η καινούργια Skoda Fabia είναι σύγχρονη, νεανική και αναβαθμισμένη | iefimerida.gr 2
Η καινούργια Skoda Fabia είναι σύγχρονη, νεανική και αναβαθμισμένη | iefimerida.gr 3
Η καινούργια Skoda Fabia είναι σύγχρονη, νεανική και αναβαθμισμένη | iefimerida.gr 4
Η καινούργια Skoda Fabia είναι σύγχρονη, νεανική και αναβαθμισμένη | iefimerida.gr 5
Η καινούργια Skoda Fabia είναι σύγχρονη, νεανική και αναβαθμισμένη | iefimerida.gr 6
Η καινούργια Skoda Fabia είναι σύγχρονη, νεανική και αναβαθμισμένη | iefimerida.gr 7
Η καινούργια Skoda Fabia είναι σύγχρονη, νεανική και αναβαθμισμένη | iefimerida.gr 8
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ