ΑΝΕΛ σε κατάσταση... ηφαιστείου - iefimerida.gr

ΑΝΕΛ σε κατάσταση... ηφαιστείου

ΕΛΕΝΗ ΜΠΟΛΟΒΙΝΗ

Με ηφαίστειο που ετοιμάζεται να εκραγεί μοιάζει η ΚΟ των ΑΝΕΛ, παραμονές του δεύτερου Συνεδρίου του κόμματος του Πάνου Καμμένου, που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει αύριο, Σάββατο 22 Νοεμβρίου.

Η όλη αναταραχή έχει προκληθεί από τις επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του βουλευτή του κόμματος Παναγιώτη Μελά, ο οποίος, αψηφώντας την «ομόφωνη» απόφαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ να μην ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δηλώνει επανειλημμένα τις τελευταίες ημέρες πως στην ψηφοφορία θα πράξει κατά βούληση.

Τομεάρχης Υγείας στη «σκιώδη» κυβέρνηση των ΑΝΕΛ ο Παναγιώτης Μελάς...

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη ο κ. Μελάς ανέφερε πως σε περίπτωση που συμφωνεί με το πρόσωπο, θα ψηφίσει υπέρ της εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, πολύ δε περισσότερο αν αυτό το πρόσωπο είναι ο Κώστας Καραμανλής, ενώ τάχθηκε κατά της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών και κατά της εκλογικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μάλιστα, ανέφερε ότι «οι αρχές της ΝΔ είναι μέσα στην ψυχή μου. Το μόνο στο οποίο διαφωνώ είναι τα μνημόνια».

Αμεση ήταν η αντίδραση του Πάνου Καμμένου, ο οποίος διεμήνυσε πως όποιος δώσει «ανάσα» στη μνημονιακή κυβέρνηση, με ψήφο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, «αποκεφαλίζεται». «Η απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ήταν ομόφωνη. Συμπεριλαμβανομένου και του κ. Μελά. Όποιος δώσει "ανάσα" στη μνημονιακή κυβέρνηση, με ψήφο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, "αποκεφαλίζεται". Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στο Συνέδριο», είπε χαρακτηριστικά.

Μελάς: Δεν φοβάμαι τίποτα και κανέναν

Ωστόσο, οι απειλές και τα... υπονοούμενα του κ. Καμμένου φαίνεται ότι δεν τρόμαξαν τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, ο οποίος, απαντώντας στις απειλές περί «αποκεφαλισμού» και μιλώντας στο iefimerida.gr, τόνισε πως δεν φοβάται τη διαγραφή και πρόσθεσε: «Εγώ πάνω απ' όλα βάζω τον ελληνικό λαό. Δεν βάζω ούτε καρέκλες, ούτε κόμματα. Οι Έλληνες έχουν υποστεί θυσίες τόσα χρόνια και αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι το συμφέρον των Ελλήνων. Δεν φοβάμαι τίποτα και κανέναν». Επίσης, χαρακτήρισε απαράδεκτα τα περί «αποκεφαλισμού», επανέλαβε ότι «είμαι 50-50 για να ψηφίσω» και απέρριψε το ενδεχόμενο να παραδώσει την έδρα του. «Εγώ πήρα τις ψήφους στον Πειραιά, γιατί να δώσω την έδρα;», είπε χαρακτηριστικά.

Καμμένος: Εγιναν βρώμικα μαξιλάρια

Ο κ. Καμμένος επανήλθε χθες με μια οξεία και σκληρή ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, βάλλοντας εναντίον των πρώην βουλευτών των ΑΝΕΛ και νυν ανεξάρτητων βουλευτών που δείχνουν πρόθυμοι να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τους δώσαμε την ευκαιρία, οι πολίτες τους εκλέξατε βουλευτές και αυτοί επέλεξαν να γίνουν βρώμικα μαξιλάρια... ΝΤΡΟΠΗ», έγραψε χαρακτηριστικά.

Πάντως, ο κ. Μελάς επανέλαβε τη θέση του για το πώς θα ψηφίσει στην ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και σήμερα το πρωί έριξε και μια «βόμβα», λέγοντας ότι υπάρχουν τέσσερις με πέντε βουλευτές των ΑΝΕΛ που συμμερίζονται τις απόψεις του. «Εγώ λειτούργησα για το καλό του ελληνικού λαού. Θέλω να μελετήσω την όλη κατάσταση. Εάν το καλύτερο είναι να ψηφιστεί Πρόεδρος και να μην πάμε σε εκλογές ή να μην ψηφιστεί και να πάμε σε εκλογές», είπε χαρακτηριστικά.

Υπάρχουν κι άλλοι...

Και αναρωτήθηκε: «Εγώ το μνημόνιο το καταψήφισα. Ποιος μου εγγυάται σήμερα ότι η πορεία του ελληνικού λαού θα είναι καλύτερη με τη σημερινή κυβέρνηση από ό,τι με μια άλλη;», ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε ότι με την άποψή του, που αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά μέχρι να μελετήσει την κατάσταση, συντάσσονται και άλλοι τέσσερις με πέντε βουλευτές του κόμματός του, με τους οποίους έχει κάνει σχετική συζήτηση.

Πάντως, χθες ανακοινώθηκε η σύνθεση της «σκιώδους» κυβέρνησης των ΑΝΕΛ, με τον κ. Μελά να καταλαμβάνει τη θέση του τομεάρχη Υγείας...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πάνος Καμμένος Παναγιώτης Μελάς ΑΝΕΛ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ