«Ένα εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι ταλαιπωρούν 10 εκατομμύρια Έλληνες» - iefimerida.gr

«Ένα εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι ταλαιπωρούν 10 εκατομμύρια Έλληνες»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σφοδρή επίθεση εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος,

Ενημερώνοντας την επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων σχετικά με τα κωλύματα μετεγκατάστασης του Υπουργείου Υγείας στο κτίριο του κέντρου τύπου των Ολυμπιακών Αγώνων στο Μαρούσι, ο κ. Λοβέρδος το απέδωσε στη γραφειοκρατία, αλλά και σε διατάξεις του Συντάγματος. «Το ισχύον σύνταγμα αποτελεί την πρώτη γραμμή Μαζινό υπέρ της γραφειοκρατίας... Οποίος πιστεύει ότι μπορεί να ασκήσει πολιτικές χωρίς να νικήσει το ελληνικό δημόσιο εξαπατάται» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε όμως και στους δημοσίους υπαλλήλους τονίζοντας ότι «το ένα εκατομμύριο δημοσίων υπαλλήλων που ταλαιπωρούν 10 εκατομμύρια πολίτες, με τη βεβαιότητα ότι ο δημόσιος τομέας είναι ισόβιος, μας έφτασαν εδώ που μας έφτασαν».

To ζήτημα του Ερρίκος Ντυνάν

Με άρση της βεβαίωσης καλής λειτουργίας του νοσοκομείου «Ερρίκου Ντυνάν», προειδοποίησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, πληροφορηθείς την άσκηση ασφαλιστικών μέτρων εκ μέρους του επιχειρηματία Γιώργου Αποστολόπουλου, υπέρ της παραμονής της μαιευτικής κλινικής «Γαία» εντός του νοσοκομείου.

Ενώπιον της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, προκειμένου να ενημερώσει για την κατάσταση του πρώην Ολυμπιακού Κέντρου Τύπου, ο κος Λοβέρδος είπε πως «ήμασταν ανεκτικοί στο χρόνο για τις διαπραγματεύσεις και την μετακόμιση της «Γαίας» από το «Ερρίκος Ντυνάν», γιατί οι διαπραγματεύσεις ήταν για να απορροφηθεί το προσωπικό από τον κο Αποστολόπουλο και τον Κο Μαρτίνη. Ήμουν ανεκτικός για να μην μείνει κόσμος στο δρόμο. Όταν όμως φτάνει να κάνει ασφαλιστικά μέτρα για 75 μέρες, όπως μόλις πληροφορήθηκα, αυτό καταντά στρεψοδικία. Θα άρω την βεβαίωση καλής λειτουργίας του «Ντυνάν» αύριο!» προειδοποίησε ο υπουργός Υγείας.

Ο κος Λοβέρδος ανακοίνωσε πως την επόμενη εβδομάδα, θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις διαρθρωτικές αλλαγές στο ΕΣΥ. «Υπάρχει μια ακόμη ομάδα αλλαγών, μηνός Σεπτεμβρίου, γιατί τον Οκτώβριο θα έρθει η μεγάλη αλλαγή που θα αφορά την διοίκηση του ΕΣΥ. Γιατί δεν είναι δυνατόν να ανεχτούμε να παρέχει το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, δύο πλήρη γεύματα και πρωινό με 4,10 ευρω κόστος ημερήσιο, και στα άλλα νοσοκομεία ο μέσος όρος να βρίσκεται στα 15 ευρώ. Αυτά θα τα αλλάξουμε, εισάγοντας μεθόδους λειτουργίας από τον ιδιωτικό τομέα, αλλά χωρίς να αλλάξουμε το νομικό καθεστώς...» ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Ακολούθως, ο κος Λοβέρδος εκτίμησε πως «χωρίς αλλαγές στη διοίκηση της Δικαιοσύνης η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει» και πως «όποιος πιστεύει πως μπορεί να ασκήσει πολιτικές χωρίς να νικήσει το ελληνικό Δημόσιο αυταπατάται». Αφορμή για τις αναφορές του υπουργού Υγείας, αποτέλεσαν οι νομοτεχνικές αντιρρήσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, επί της συμπληρωματικής σύμβασης αλλαγής χρήσης του Κέντρου Τύπου των Ολυμπιακών Αγώνων, προκειμένου να στεγαστεί εκεί το υπουργείο Υγείας.

«Το Ελεγκτικό Συνέδριο, είπε ότι είναι εντάξει η σύμβαση αλλά ότι η συμπληρωματική έχει προβλήματα. Έχουμε λόγους να καταγγείλουμε την σύμβαση, ο ανάδοχος έχει οικονομικά προβλήματα, η αλλαγή όμως είναι ένα «πιάσε το αυγό και κούρεψέ το». Είμαι σε αυτό το σταυροδρόμι, θα προσαρμοστώ στο Ελεγκτικό Συνέδριο, θα καταστήσω όσο μπορώ πιο έγκυρη την συμπληρωματική σύμβαση για να μην χρειαστεί να τις καταγγείλω - και αν το καταφέρω έχει καλώς. Αν όχι, θα πάω πίσω θα χάσουμε χρήματα, θα εγκαταλείψουμε το κέντρο επιχειρήσεων» ανέφερε ο κος Λοβέρδος.

Οι βολές κατά των δημοσίων υπαλλήλων

«Δεν είμαι εγώ ο porte parole της ελληνικής γραφειοκρατίας, το 1 εκ. υπαλλήλους που ταλαιπωρούν τα 10 εκ. πολιτών, με την βεβαιότητα ότι «τι μας νοιάζει ο ιδιωτικός τομέας αφού είναι ισόβιος ο δημόσιος» και που μας έφτασαν εδώ που μας έφτασαν. Τα 10 εκατομμύρια πληρώνουν το 1 εκατομμύριο. Αυτό πρέπει να έχει εχθρούς. Στην πρώτη γραμμή υπέρ της γραφειοκρατίας είναι το Σύνταγμα, εκεί στηρίχθηκε η νομολογία και η διοίκηση (...) Μας ταλαιπωρεί το θέμα. Υπάρχει θέληση και πρόσωπα που σπάνε τα μούτρα τους, πάνω σε αυτό που χτίστηκε μεταπολιτευτικά, βασιζόμενο στο Σύνταγμα της Γ' Ελληνικής Δημοκρατίας, που με τον τρόπο που ερμηνεύτηκε απ' την διοίκηση και την δικαιοσύνη, έγινε βραχνάς και δεν μπορείς να ξεχωρίσεις δυο λογιών άχυρα..» ανέφερε ο κος Λοβέρδος, καταφερόμενος και κατά της «μακάριας» περιβαλλοντικής νομολογίας του Συμβουλίου της Επικρατείας, «που κατέστρεψε τη χώρα για να προστατέψει άλλα αγαθά».

Για την πυροπροστασία στα νοσοκομεία

Τέλος, σημειώνεται και η αναφορά του υπουργού Υγείας, σε απάντηση παρατήρησης του Αθ. Γιαννόπουλου (ΝΔ) για την ανάγκη πυροπροστασίας στα νοσοκομεία: «Σας θυμίζω τον τραγικό θάνατο των τριών προσώπων στην MARFIN. Σας θυμίζω ότι με το που πέθαναν αυτοί οι άνθρωποι, σαν να μην ήταν άνθρωποι, επειδή δεν ανήκαν στην Αριστερά, το θέμα ξεπετάχτηκε σε δέκα λεπτά, ή άντε σε ένα βραδινό δελτίο ή στις κηδείες τους. Διότι στην μεταπολιτευτική Ελλάδα, η αξία της ζωής είναι μόνον εάν είσαι αριστερός. Αν δεν είσαι αριστερός, σε πεθαίνουν σε δύο ημέρες».

«Ό,τι γινόταν μετά τον εμφύλιο, αντεστράφη μετά τη μεταπολίτευση. Ξεχάσαμε, και αρχίσαμε και λέγαμε αν είχε πυροσβεστήρα ή δεν είχε πυροσβεστήρα - και στο υπουργείο Εργασίας, το θέμα ήταν αν είχε πυροσβεστήρα και είχε πάρει κανονικά όλα τα μέτρα. Εγώ είπα, αφού πήγατε και ελέγξατε την MARFIN, ελάτε να ελέγξετε το υπουργείο Εργασίας και πηγαίνετε να κάνετε και έναν έλεγχο σε όλα τα υπουργεία. Κύριε Γιαννόπουλε, αν έπεφτε βόμβα μολότωφ στο υπουργείο της οδού Σταδίου, δεν θα έμενε κανένας» συμπλήρωσε ο Α. Λοβέρδος.

Αντιδράσεις στην Ολομέλεια για τις αναφορές Α. Λοβέρδου

Έντονες αντιδράσεις από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων προκάλεσαν οι αναφορές του υπουργού Υγείας σε επιτροπή της Βουλής. Από το βήμα της Ολομέλειας - όπου συζητείτο το νομοσχέδιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς - ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος διερωτήθηκε «αν η κυβέρνηση θα καλύψει τις δηλώσεις του κ. Λοβέρδου».

«Το ερώτημά μου είναι πολύ σοβαρό σε ότι αφορά την αλαζονεία της κυβέρνησης ή μελών της. Είναι δυνατόν να συνεχίσετε να κυβερνάτε με αυτό τον τρόπο και να μιλάτε για συντεχνίες για κάθε επαγγελματική ομάδα που αντιστέκεται; Να αντιληφθείτε ότι το βάρος στις πλάτες σας είναι πολύ μεγάλο αλλά δεν είναι δυνατόν να ξεστομίζετε αυτές τις φράσεις. Αν το πολιτικό σύστημα πρέπει να αλλάξει τις ταχύτητες της μεταπολίτευσης είναι θέμα αυτής της αίθουσας, αλλά υπάρχει μεγάλη απόσταση από εκεί μέχρι να καθυβρίζουμε την ελληνική κοινωνία», είπε ο κ. Μαρκόπουλος απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα.

Για «κατάπτυστες δηλώσεις» έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Αστ. Ροντούλης ενώ ο Παν. Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) μίλησε «ακροδεξιό παραλήρημα» και αφού δήλωσε ότι λυπάται για την περιπέτεια της υγείας του κ. Λοβέρδου στο παρελθόν, ανέφερε ότι «αν ίσχυαν τα όσα λέει θα είχε πεθάνει».

«Ομολογώ ότι δεν μπορώ να σχολιάσω τα λεγόμενα του κ. Λοβέρδου. Δεν το συνηθίζω, ο καθένας είναι υπεύθυνος για τα λόγια του. Δεν τις ξέρω όμως τις δηλώσεις του και δεν τις σχολιάζω» απάντησε ο παριστάμενος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ