Κουτρουμάνης: Αν εφαρμοστούν τα μέτρα της Τρόικα, θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις κατά 20% - iefimerida.gr

Κουτρουμάνης: Αν εφαρμοστούν τα μέτρα της Τρόικα, θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις κατά 20%

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί προ δύο ετών να ψηφίστηκε ο νέος ασφαλιστικός νόμος και να είχε τη σύμφωνη γνώμη της Τρόικα, ωστόσο αυτό που ζητείται τώρα από την Ελλάδα είναι να ανατρέψει τα δεδομένα, εις βάρος των εργαζόμενων που θα βγουν σε σύνταξη από το 2015 και μετά.

Όπως ανέφερε ο Γιώργος Κουτρουμάνης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΜΕΓΚΑ, αν εφαρμοστούν όλα τα μέτρα που ζητάει η Τρόικα, τότε θα υπάρξει άμεση μείωση των κύριων συντάξεων σε ύψος που μπορεί να φτάνει ακόμη και το 20%. Αυτή η μείωση θα επιβαρύνει τους εργαζόμενους που θα βγουν σε σύνταξη από το 2015 και εντεύθεν, αλλά όπως τόνισε χαρακτηριστικά δεν μπορεί να εγγυηθεί κανείς πως δεν θα πειραχτούν και οι συντάξεις των συνταξιούχων πριν από το 2015. «Θα είναι άδικο να έχουμε συντάξεις δύο ταχυτήτων», τόνισε χαρακτηριστικά.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ