Ο Μπαλτάκος δεν θα πάει στην Επιτροπή Θεσμών για την υπόθεση των Energa και Hellas Power - iefimerida.gr

Ο Μπαλτάκος δεν θα πάει στην Επιτροπή Θεσμών για την υπόθεση των Energa και Hellas Power

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν πάει στην Επιτροπή Θεσμών ο Τάκης Μπαλτάκος για Energa και Hellas Power αφού απερρίφθη από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αίτημα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται πως το οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Νίκος Βούτσης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Θανάσης Πετράκος και Παναγιώτης Λαφαζάνης) είπαν ότι υπάρχει μείζον θέμα δημοσίου συμφέροντος, διότι ο κ. Μπαλτάκος, βάσει όσων αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Αντωνόπουλος, επιχείρησε εξωδικαστικό συμβιβασμό για μια πολύ σοβαρή υπόθεση υπεξαίρεσης σε βάρος του Δημοσίου.

Από την πλευρά της ΝΔ, ο Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με το αίτημα, επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιεί την εμπλοκή του ονόματος του κ. Μπαλτάκου που σήμερα ενεργεί ως δικηγόρος και όχι ως γραμματέας της κυβέρνησης, «θέση στην οποία βρέθηκε, κακή τη μοίρα».

Αλλά και ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών, Αναστάσιος Νεράντζης δήλωσε ότι διαφωνεί με το αίτημα, επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μια ποινική διαδικασία και άρα η επιτροπή δεν δικαιούται να ασχοληθεί με το θέμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ