Τα μαζεύει τώρα ο Σταθάκης για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή

Σε... διευκρινιστική δήλωση προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης, λίγες ώρες μετά την πρόταση-βόμβα στον Real FM να ορίσει η κυβέρνηση από τώρα την ημερομηνία των εκλογών (κοντά στην άνοιξη) και να εκλεγεί συναινετικά Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Με απώτερο στόχο να… περιορίσει η Κουμουνδούρου τις αντιδράσεις, ο κ. Σταθάκης σημειώνει πως «η δήλωσή μου στην πρωινή συνέντευξη αφορά στην αναγκαιότητα η κυβέρνηση να συναινέσει στη διενέργεια βουλευτικών εκλογών την άνοιξη. Η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας μπορεί μόνο τότε να προκύψει με συναινετικές διαδικασίες, με βάση τους νέους πραγματικούς πολιτικούς συσχετισμούς».

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Σταθάκης, μιλώντας στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελατόλα, είπε: «Αρκεί η κυβέρνηση να προχωρήσει σε μια συναινετική λύση, να ορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία εκλογών (λίγο πριν ή λίγο μετά την άνοιξη) και στο ενδιάμεσο να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή».

«Η δήλωσή μου στην πρωινή συνέντευξη αφορά στην αναγκαιότητα η κυβέρνηση να συναινέσει στη διενέργεια βουλευτικών εκλογών την άνοιξη»

Παππάς: Δεν έχει αλλάξει η θέση μας

Σημειωτέον, δε, ότι ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξέφρασε την κατηγορηματική θέση πως «τίποτα δεν έχει αλλάξει σχετικά με την πρόταση που έχει καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας». Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Σταθάκη, ο εξ απορρήτων συνεργάτης του κ. Τσίπρα τόνισε πως «εμείς έχουμε μια ξεκάθαρη θέση που λέει πως η χώρα χρειάζεται εκλογές... χθες. Αυτή η Βουλή δεν έχει τη νομιμοποίηση να υπογράψει αυτές τις συμφωνίες και πρέπει με συντεταγμένο τρόπο να οδηγηθούμε στην κάλπη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ