Νικήτρια ζωής: Το «μωρό» σε μέγεθος chopstick που εξέπληξε ακόμα και τους γιατρούς - iefimerida.gr

Νικήτρια ζωής: Το «μωρό» σε μέγεθος chopstick που εξέπληξε ακόμα και τους γιατρούς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το «κοριτσάκι chopstick», έτσι έχουν βαπτίσει τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Κίνας, το «μωρό-θαύμα» που γεννήθηκε πρώρα και έχει το ίδιο ακριβώς ύψος με τα γνωστά ξυλάκια.

Το μικροσκοπικό κοριτσάκι γεννήθηκε μόλις 23 εβδομάδων, λόγω επιπλοκών που παρουσίαζε η μητέρα στον τράχηλο. Ζυγίσει μόλις 660 γραμμάρια και έχει ύψος 28 εκατοστά. Τα όργανα και οι φλέβες του μωρού δεν έχουν ακόμη αναπτυχθεί πλήρως και αυτό προκάλεσε κάποιες επιπλοκές, σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό.

Οι γιατροί πριν από την επέμβαση είχαν προειδοποιήσει τους γονείς του βρέφους, ότι είχε λίγες ελπίδες επιβίωσης επειδή θα γεννιόταν εξαιρετικά πρόωρα. Ο επικεφαλής της παιδιατρικής στο νοσοκομείο της πόλης, δήλωσε ότι το να γεννηθεί ένα μωρό ζωντανό μετά από μια «αυτόματη αποβολή» είναι κάτι ασυνήθιστο και σπάνιο.

Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις των γιατρών, το μωρό επέζησε της εγχείρησης και μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε θερμοκοιτίδα όπου παρακολουθείται σε 24ωρη βάση.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πρόωρα βρέφος Κίνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ