fbpx O Ακερμαν ανέλαβε την Τράπεζα Κύπρου -Επεισόδια πριν από τη ΓΣ [εικόνες] | ΚΟΣΜΟΣ | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
ΚΟΣΜΟΣ
ΤΟ ΝΕΟ ΔΣ

O Ακερμαν ανέλαβε την Τράπεζα Κύπρου -Επεισόδια πριν από τη ΓΣ [εικόνες]

O Ακερμαν ανέλαβε την Τράπεζα Κύπρου -Επεισόδια πριν από τη ΓΣ [εικόνες]
20|11|2014 | 13:32

Έπειτα από μια θυελλώδη γενική συνέλευση εξελέγη το νέο διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου. Την ηγεσία του συγκροτήματος ανέλαβε ο γνωστός τραπεζίτης Γιόσεφ Άκερμαν, όπως ήταν γνωστό εδώ και καιρό.

Η γενική συνέλευση ξεκίνησε με προβλήματα καθώς έξω από το κτίριο της Τράπεζας Κύπρου που ήταν μαζεμένα τα μέλη της γενικής συνέλευσης, έκαναν διαδήλωση οι κάτοχοι αξιογράφων και των καταθετών της Λαϊκής. Οι διαμαρτυρόμενοι βρίσκονται έξω από την είσοδο των κεντρικών γραφείων της Τράπεζας Κύπρου και προσπαθούν να εισέλθουν μέσα, ενώ κάποιοι έριξαν παράλληλα διάφορα αντικείμενα προς το κτίριο, δηλώνοντας ότι η υπομονή τους εξαντλήθηκε.

Στη συνέχεια κάποιοι από τους διαμαρτυρόμενους κατάφεραν να εισέλθουν στο κτίριο από την πίσω πόρτα, φωνάζοντας συνθήματα διαμαρτυρίας, ενώ ακολούθως απομακρύνθηκαν από την ασφάλεια του κτιρίου. Κατά την είσοδο του στη Γενική Συνέλευση, ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, δέχτηκε τις έντονες επικρίσεις των διαμαρτυρομένων.

Επί της διαδικασίας, πάντως, δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα για την εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου. Μετά την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας και τη ριζική μετοχική και διοικητική της αναδόμηση, ο CEO John Hourican διαβεβαίωσε τους μετόχους ότι θα αποζημιωθούν για τις απώλειες που έχουν υποστεί, μέσω της ευρωστίας που θα αποκτήσει η BOCY. Η συνέλευση ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία το νέο 10-μελές Δ.Σ. της τράπεζας, που περιλαμβάνει τους έξι νέους συμβούλους που πρότεινε ο Wilbur Ross τον Οκτώβριο. Την ηγεσία του συγκροτήματος θα αναλάβει ο Ελβετός τραπεζίτης Josef Ackermann.

Ειδικότερα, οι υφιστάμενοι σύμβουλοι που εκλέγηκαν είναι ο CEO John Hourican, ο νυν αντιπρόεδρος Vladimir Strzhalkovskiy, ο Ιωάννης Ζωγραφάκης, και ο Μάριος Καλοχωρίτης. Οι νέοι σύμβουλοι είναι o Josef Ackermann, o Arne Berggren, o Maksim Goldman, o Wilbur Ross, o Χριστόδουλος Πατσαλίδης και o Μιχάλης Σπανός.

J. Hourican: Αρχίζει νέο κεφάλαιο στην ιστορία της τράπεζας 

Μιλώντας από το βήμα της συνέλευσης ο κ. Hourican ανέφερε ότι αρχίζει νέο κεφάλαιο στην ιστορία της τράπεζας υποσχόμενος «ουσιαστικές αποδόσεις» στους μετόχους. Σημείωσε ότι η τράπεζα είναι σε καλύτερη και ισχυρότερη θέση για να βοηθήσει στην ανάκαμψη της οικονομίας και της δημιουργίας μέλλοντος για τους εργαζόμενους, τους πελάτες, τους επενδυτές αλλά και της Κύπρου ευρύτερα.

Κρ. Χασάπης: Παραδίδουμε νέα τράπεζα

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου Κρίστης Χασάπης δήλωσε ότι η διοίκηση παραδίδει στους νέους μετόχους του συγκροτήματος μια τράπεζα «με ουσιαστικές δυνατότητες». «Η Τράπεζα Κύπρου παραμένει ο σημαντικότερος πυλώνας του τραπεζικού συστήματος με όλες τις δυνατότητες να πρωταγωνιστήσει στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας». Ο κ. Χασάπης υπενθύμισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Hourican, είχαν ζητήσει κατά την προηγούμενη γενική συνέλευση των μετόχων ένα μεγάλο συγγνώμη.

«Η αποζημίωση των καταθετών δεν είναι εύκολη λύση. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Πρέπει να συνεργαστούμε. Να επανακτήσουμε την αξία. Να φέρουμε και άλλα κεφάλαια. Θέλω να δουλέψουμε μαζί κάτω από άβολες συνθήκες. Δεν δίνω ψεύτικες ελπίδες. Κάποιες από τις λύσεις δεν είναι βιώσιμες. Αλλά θέλω να συνεργαστούμε και να συζητούμε μαζί σας. Έχουμε τη διάθεση. Υποσχόμαστε ότι θα βοηθήσουμε την τράπεζα για να πάει μπροστά σε συνεργασία με τη διευθυντική ομάδα. Αρχίσαμε να κάνουμε μικρά βήματα που δίνουν αξία στην τράπεζα», ανέφερε.

O Ακερμαν ανέλαβε την Τράπεζα Κύπρου -Επεισόδια πριν από τη ΓΣ [εικόνες] | iefimerida.gr 0

O Ακερμαν ανέλαβε την Τράπεζα Κύπρου -Επεισόδια πριν από τη ΓΣ [εικόνες] | iefimerida.gr 1

O Ακερμαν ανέλαβε την Τράπεζα Κύπρου -Επεισόδια πριν από τη ΓΣ [εικόνες] | iefimerida.gr 2

O Ακερμαν ανέλαβε την Τράπεζα Κύπρου -Επεισόδια πριν από τη ΓΣ [εικόνες] | iefimerida.gr 3

O Ακερμαν ανέλαβε την Τράπεζα Κύπρου -Επεισόδια πριν από τη ΓΣ [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Φωτογραφία: Γιάννης Νησιώτης

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ