Τηλεδιάσκεψη Χαρδούβελη -Τρόικα το απόγευμα - iefimerida.gr

Τηλεδιάσκεψη Χαρδούβελη -Τρόικα το απόγευμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και στελεχών της Τρόικα στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων και εν όψει της άφιξης των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα.

Mέσω της τηλεδιάσκεψης οι Τροϊκανοι θα τοποθετηθούν στις απαντήσεις που έστειλε η Αθήνα στα αιτήματα των ελεγκτών.

Σύμφωνα με πηγές των δανειστών, η Τρόικα επί του παρόντος μελετά το σημείωμα που απέστειλε η ελληνική κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γκίκας Χαρδούβελης στην επιστολή που είχε στείλει την προηγούμενη εβδομάδα στην Τρόικα, περιέγραφε τα πρόσφατα στοιχεία τόσο στο σκέλος της υλοποίησης του τρέχοντος Προϋπολογισμού (σ.σ.: επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος για 2η συνεχή χρονιά), όσο και στο σκέλος των διαρθρωτικών αλλαγών που υλοποιούνται ή πρόκειται να προωθηθούν.

Η κυβέρνηση δήλωνε στην επιστολή ότι δεν θα υπάρξει δημοσιονομικό κενό το 2015 και ότι δεν χρειάζονται αλλαγές στο ασφαλιστικό, στις ομαδικές απολύσεις και στο θέμα των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ.

Το οικονομικό επιτελείο επιθυμεί να υπάρξει ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης το ταχύτερο δυνατόν, προκειμένου, στη συνέχεια, να συμφωνηθεί η «επόμενη ημέρα» με την πιστωτική γραμμή από τον ESM.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ