Η ήττα από τα Ν.Φερόε είναι η πιο «βαριά» στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Η νίκη των Ν.Φερόε επί της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου, ήταν η πιο δύσκολη στην ιστορία του αθλήματος βάσει αριθμών. Δείτε το γιατί.

Τη νύχτα που η Εθνική μας υποδέχθηκε τα Ν.Φερόε βρισκόταν στη 18η θέση του Fifa ranking και ο αντίπαλός μας στη θέση Νο187. Ανάμεσα δηλαδή στην κινέζικη Ταπέι και την εθνική του Ν.Σουδάν. Για τους αισιόδοξους πάντως, πάει και πιο κάτω αφού ουραγός του άτυπου «βαθμολογικού πίνακα» είναι το Σαν Μαρίνο στη θέση Νο208.

Για να κατανοήσουμε το μέγεθος της διαφοράς των δύο ομάδων, θα ήταν σαν το ίδιο βράδυ να έχανε η Βραζιλία από τη Σρι Λάνκα ή Παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία από την Νικαράγουα! Αυτή λοιπόν είναι μεγαλύτερη έκπληξη που έχει συμβεί στα χρονικά με κριτήριο το Fifa Ranking.

Η θέσπισή του το 1992 δεν μας βοηθά στο να βάλουμε στην ίδια κατάταξη κάποιες σπουδαίες νίκες αδύναμων ομάδων του παρελθόντος. Το 1950, οι Η.Π.Α. επικράτησαν 1-0 της Αγγλίας ενώ η Β.Κορέα επικράτησε 1-0 της Ιταλίας το 1966.

Ωστόσο ακόμη και αν τότε υπήρχε το Fifa ranking, δεν θα μιλούσαμε για έκπληξη τέτοιου μεγέθους αφού το 1980 η Fifa είχε μόλις 150 χώρες-μέλη, οι οποίες έγιναν 200 το 1998.

Οι ήττες που πλησιάζουν σε «ντροπή» τη δική μας από τα Ν.Φερόε είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Τον Νοέμβριο του 2011, ο Λίβανος από τη θέση Νο146 επικράτησε 1-0 της Ν.Κορεάς ενώ ένα χρόνο πριν η Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία νίκησε 2-0 την Αλγερία καλύπτοντας ένα χάντικαπ 137 θέσεων.

Το πόσο εύκολα ή δύσκολα θα ξεχαστεί μια τόσο βαριά ήττα είναι πλέον στο χέρι των διεθνών. Η διαγραφή της πάντως είναι αδύνατη...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Εθνική Ομάδα νησια φερόε ήττα Fifa

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ