Αστυνομικοί στη Σαντορίνη πήραν λεφτά από αλλοδαπούς που προσπάθησαν να ταξιδέψουν με πλαστά διαβατήρια - iefimerida.gr

Αστυνομικοί στη Σαντορίνη πήραν λεφτά από αλλοδαπούς που προσπάθησαν να ταξιδέψουν με πλαστά διαβατήρια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας σε βάρος τεσσάρων αστυνομικών που υπηρετούν στη Σαντορίνη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, δύο αρχιφύλακες, ένας υπαρχιφύλακας και ένας αστυφύλακας κατηγορούνται για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας και των διατάξεων της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Όπως προέκυψε, εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία στο αεροδρόμιο του νησιού, προχθές (17/11/2014) το απόγευμα, όταν τους παραδόθηκαν από υπαλλήλους εταιρείας εννέα αλλοδαποί οι οποίοι αποπειράθηκαν να ταξιδέψουν στη Βιέννη με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, αντί να ακολουθήσουν την προβλεπόμενη διαδικασία, κατέστρεψαν τα πλαστά έγγραφα και τους άφησαν ελεύθερους. Μάλιστα, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί πήραν χρήματα από τους αλλοδαπούς προκειμένου να τους αφήσουν ελεύθερους.

Οι τέσσερις αστυνομικοί, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην αρμόδια Εισαγγελία Πλημμελειοδικών. Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ