Άρση ασυλίας για τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - iefimerida.gr

Άρση ασυλίας για τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άρση της ασυλίας των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Αλ. Αθανασιάδη, Πέμυς Ζούνη και Αθ. Οικονόμου αποφάσισε η Βουλή μετά από ονομαστική μυστική ψηφοφορία.

Σε σύνολο 210 ψηφισάντων βουλευτών:

- Υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Αθανασιάδη (ο οποίος κατηγορείται για ψευδή καταμήνυση, ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμηση) ψήφισαν 186 βουλευτές, κατά 17 και 7 παρών.

- 153 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας της κας Ζούνη (εναντίον της οποίας, με την ιδιότητά της ως μέλους του ΔΣ του Πολιτισμικού Οργανισμού της Αθήνας, προσέφυγε η ΑΕΠΙ). Σημειώνεται ότι από την προσφυγή έχει ήδη παραιτηθεί η ΑΕΠΙ, αλλά η κα Ζούνη ζήτησε από την Βουλή να εγκρίνει την άρση της ασυλίας της. Κατά της άρσης της ασυλίας της ψήφισαν 50 βουλευτές και 7 "παρών".

- Για την άρση της ασυλίας του κ. Οικονόμου (εναντίον του οποίου υφίσταται δικαστική δίωξη, σχετική με την επαγγελματική του δραστηριότητα: παράβαση υγειονομικής διάταξης) ψήφισαν 186 βουλευτές, κατά 17 βουλευτές και 7 παρών.

Ο κ. Οικονόμου ζήτησε επίσης την άρση της ασυλίας του, ώστε να λογοδοτήσει στο δικαστήριο, δεδομένου ότι η κατηγορία δεν αφορά στα βουλευτικά του καθήκοντα, αλλά την επαγγελματική του δραστηριότητα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ