Kι όμως, η βλάσφημη Πάτι Σμιθ θα τραγουδήσει σε χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Βατικανό - iefimerida.gr

Kι όμως, η βλάσφημη Πάτι Σμιθ θα τραγουδήσει σε χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Βατικανό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ο Χριστός πέθανε για τις αμαρτίες κάποιου, αλλά όχι για τις δικές μου». Με αυτόν τον στίχο άρχιζε το τραγούδι «Horse» της αντισυμβατικής, επαναστάτριας Πάτι Σμιθ. Και έτσι η είδηση πως θα τραγουδήσει σε χριστουγεννιάτικο κοντσέρτο στο Βατικανό έκανε πολλά φρύδια να σηκωθούν.

Kι όμως, η βλάσφημη Πάτι Σμιθ θα τραγουδήσει σε χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Βατικανό | iefimerida.gr 0

Δεν αντέδρασαν στην είδηση μόνο κάποιοι από τα εκατομμύρια ανά τον κόσμο που τη λατρεύουν και τη θεωρούν πρότυπο. Ακόμα και ένας ιταλικός καθολικός οργανισμός αντέδρασε, κάνοντας λόγο για «βλασφημία» και ζητώντας να μην της επιτραπεί να τραγουδήσει.


Ενα μικρό σκάνδαλο έχει προκύψει, με πολλούς να προσπαθούν να κατανοήσουν ποιος ειναι ο τελικός σκοπός της Πάτι Σμιθ -η οποία, όπως είναι γνωστό, συνηθίζει να τραγουδάει για τον Δαλάι Λάμα. Απαντήσεις ζήτησε ρεπόρτερ της Guardian, για να πάρει την οργισμένη απάντηση «δεν θα τραγουδήσω για τον Πάπα. Ισως να μην είναι καν εκεί! Αλλά μάλλον θα είναι διάφοροι καρδινάλιοι», είπε. «Είναι ένα χριστουγεννιάτικο κοντσέρτο για τους πολίτες και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά. Μου αρέσει ο Πάπας Φραγκίσκος και είμαι ευτυχής που θα τραγουδήσω εκεί. Οποιος προσπαθεί να με περιορίσει με μια ατάκα που είπα πριν από 20 χρόνια είναι απλά ηλίθιος».

Και συνεχίζει η υπέροχη Πάτι Σμιθ: «Μεγάλωσα σε ένα έντονα χριστιανικό περιβάλλον και η πρώτη λέξη στον πρώτο μου δίσκο ήταν Jesus. Εχω σκεφθεί πολύ πάνω σε αυτό το θέμα. Δεν είμαι εναντίον του Χριστού, αλλά τότε ήμουν 20 ετών και ήθελα να κάνω τα δικά μου λάθη, χωρίς να πεθάνει κάποιος για χάρη μου. Θα κάνω ό,τι γουστάρω, κυρίως τώρα στην ηλικία μου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ