Κατρακυλά η Εθνική -Εκτός του Top 20 στην παγκόσμια κατάταξη - iefimerida.gr

Κατρακυλά η Εθνική -Εκτός του Top 20 στην παγκόσμια κατάταξη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό για την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, η οποία τον Ιούλιο βρέθηκε στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου και στο τέλος Νοεμβρίου, για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια, θα βρεθεί εκτός της πρώτης 20άδας στο FIFA ranking.

Με μόλις μία ισοπαλία και πέντε ήττες μετά τη νίκη επί της Ακτής Ελεφαντοστού, η Εθνική μας έχει χάσει πάρα πολλές θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, γεγονός το οποίο αναμένεται να της δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στις επόμενες κληρώσεις.

Η Ελλάδα το καλοκαίρι ολοκλήρωσε το Μουντιάλ στη 13η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ τώρα θα βρεθεί κοντά στην 24η θέση, μόλις ολοκληρωθούν και τα σημερινά φιλικά. Η κατάσταση δεν είναι καλύτερη ούτε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αφού αυτή τη στιγμή η ομάδα βρίσκεται μεταξύ 14ης και 15ης θέσης, κάτι που σημαίνει ότι δύσκολα θα είναι επικεφαλής στην επόμενη κλήρωση προκριματικής σειράς.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι το 2002, όταν ξεκίνησε η αναγέννησή της, η Εθνική κατείχε την 48η θέση, ενώ έφτασε μέχρι και τη 10η, ένα μήνα πριν ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Πλέον, αυτό που απαιτείται είναι το απόλυτο των νικών στα εναπομείναντα παιχνίδια του ομίλου προκειμένου να βελτιώσει τη θέση της αλλά και για να διατηρήσει τις ελπίδες της για κατάκτηση της 3ης θέσης, η οποία μέσω μπαράζ οδηγεί στην τελική φάση του Euro 2016 της Γαλλίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Εθνική Ομάδα fifa ranking ήττα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ