Κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας αποκαλύπτει στο iefimerida πού βρισκόμαστε με την Τρόικα - iefimerida.gr

Κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας αποκαλύπτει στο iefimerida πού βρισκόμαστε με την Τρόικα

ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΣΧΟΒΑΣ

Ολα «στον αέρα» για την κυβέρνηση η οποία αγωνιά για την έλευση της Τρόικα. «Για να κάνουν πίσω ή όχι οι δανειστές, πρέπει να έρθουν και να το συζητήσουμε» είπε μιλώντας στο iefimerida κορυφαίος κυβερνητικός αξιωματούχος απαντώντας στο ερώτημα αν υπάρχει θέμα να αμβλυνθούν οι πιέσεις των πιστωτών μας.

Ο ίδιος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι «αν δεν έρθει η Τρόικα την άλλη εβδομάδα τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα».

Το υπουργείο Οικονομικών ευελπιστεί μέχρι την Πέμπτη ή Παρασκευή οι εκπρόσωποι των δανειστών να έχουν δώσει θετική απάντηση και να έρθουν στην Αθήνα από Δευτέρα. Αν όχι... «τότε δεν προλαβαίνουμε το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου» λέει ο ίδιος αξιωματούχος. Προσθέτει ωστόσο ότι απόφαση μπορεί να ληφθεί και στο συμβούλιο Κορυφής σε επίπεδο αρχηγών στις 15 Δεκεμβρίου.

Παραδέχεται πως «είναι εξαιρετικά δύσκολο» για την κυβέρνηση να κάνει πίσω στην αξίωση της Τρόικα να αλλάξει ψηφισμένο νόμο όπως αυτόν για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και τις 100 δόσεις. Ωστόσο σπεύδει να προσθέσει ότι «αλλαγές γίνονται, όπως έγιναν την περασμένη Παρασκευή» υποννοώντας τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ της τελευταίας στιγμής.

«Η τρόικα θα έρθει πάντως. Το θέμα είναι πόσο μπορούν να επιμείνουν» αναφέρει ο εν λόγω κυβερνητικός παράγοντας, εμφανώς προβληματισμένος για το κλίμα που έχει δημιουργηθεί. διαβεβαιώνει. Εξηγεί ωστόσο πως είναι λάθος η εικόνα που έχει δημιουργηθεί ότι οι τροϊκανοί πιέζουν τόσο πολύ επειδή είναι η τελευταία διαπραγμάτευση.

«Μόνο το ΔΝΤ πιέζει χοντρά γιατί το 2015 δεν θα είναι στο παιχνίδι, οι άλλοι δύο δεν είναι αναγκαίο να τα βάλουν τώρα όλα τα θέματα» σημειώνει και διευκρινίζει: «Ο,τι δεν κάνουμε τώρα, θα μεταφερθεί στις υποχρεώσεις μας του χρόνου. Εχουν δείκτη πίεσης, γιατί ξέρουν ότι θέλουμε να έχουμε credit line (γραμμή πιστοληπτικής στήριξης) για το 2015, μπορούν να τα βάλουν τότε».

Αποκάλυψη: Στρατηγική πακέτου πρότεινε ο Βενιζέλος στον Σαμαρά

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, στην σύσκεψη που είχε το απόγευμα ο Αντώνης Σαμαράς με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξέθεσε την στρατηγική «συνολικού πακέτου». Με άλλα λόγια, εμφανίστηκε υπέρμαχος της λύσης να κλείσει μεν η κυβέρνηση την αναθεώρηση με την Τρόικα αλλά να πάρει διαβεβαιώσεις για την επόμενη ημέρα ως προς το «μεταμνημονιακό» καθεστώς και με το χρέος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ